Maurice Lede Beeld © William Rutten

Maurice 'nog niet gewend' aan winst Het Perfecte Plaatje

7 juli 2022 07:04

Eindelijk mag iedereen het weten: Maurice Lede (26) is de winnaar van 'Het Perfecte Plaatje in Argentinië'! In 'Achter Het Perfecte Plaatje Op Reis', de online videoserie van RTL Boulevard, blikt de presentator terug op zijn avontuur.

"Ik ben echt gegrepen door fotografie"

Achter Het Perfecte Plaatje Op Reis: Maurice legt camera nog niet neer: 'Gegrepen door fotografie'

08:58

In de video vertelt de kersverse winnaar dat hij nog niet helemaal is gewend aan het feit dat 'ie gewonnen heeft. "Misschien zodra er steeds meer reacties komen zoals 'gefeliciteerd!' en 'toffe foto’s', dat ik dan er wel gewend aan raak. Maar als ik erover nadenk: wanneer heb ik nou voor het laatst iets gewonnen eigenlijk? Als kind misschien? Tijdens een voetbaltoernooi? Tijdens karate? Ik weet niet. Je wint eigenlijk helemaal niet zo vaak iets in het leven. Ik ben wel heel erg blij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deelnemers Het Perfecte Plaatje kijken samen finale: 'Zo'n leuke groep'

Toch had het volgens Maurice zomaar anders kunnen lopen. Er zijn namelijk ontzettend veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat je een ontzettend goede foto maakt, of hem juist helemaal verpest. "Zeker aan het einde zaten we er allemaal zo lekker in, we waren helemaal gefocust", aldus Maurice. "We wisten elkaar de hele tijd te verrassen. Bij deze opdracht voelde het wel echt kielekiele. We zaten heel dicht bij elkaar."

Ook is er een dosis geluk nodig. "Het kan in dit programma echt alle kanten opgaan", doet Maurice zijn verhaal. "Het had ook zomaar kunnen zijn dat de finale er heel anders uit had gezien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL blundert met Het Perfecte Plaatje-spoiler in reclameblok

Ondanks dat het programma nu is afgelopen, bergt Maurice zijn camera nog niet op. Hij vertelt: "Het lijkt me wel echt vet om nog een aantal shoots te organiseren en te gaan doen. Dat lijkt me echt heel erg leuk. Ik wil zeker wel door, absoluut. Ik ben echt gegrepen door fotografie."

Kijk Het Perfecte Plaatje in Argentinië terug bij Videoland.