Stranger Things-afleveringen worden volgende reeks weer korter

05 juli 2022 10:21

Kijkers van de Netflix-hit 'Stranger Things' zullen sneller door het vijfde seizoen heen zijn. Makers Ross en Matt Duffer zeggen in de podcast 'Happy Sad Confused' dat de afleveringen korter zullen zijn dan die van de recordlange vierde reeks.

"Maar verwacht wel dat de laatste aflevering net zo lang zal zijn als een film"

Volgens de Duffer-broers heeft de kortere duur te maken met het feit dat het vijfde seizoen een minder lange aanloop heeft. "In het afgelopen seizoen duurde het bijna twee uur voordat onze kinderen echt in het bovennatuurlijke mysterie verwikkeld raken. Je ziet eerst waar ze nu zijn in hun leven en hoe ze worstelen met de aanpassing aan de middelbare school", legt Matt Duffer uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Langverwachte slotafleveringen Stranger Things nu bij Netflix

In de vijfde en allerlaatste reeks gaat het gelijk door waar de vierde is gestopt, vervolgt Matt. "Maar verwacht wel dat de laatste aflevering net zo lang zal zijn als een film."

Het vierde seizoen, waarvan afgelopen vrijdag de laatste twee afleveringen verschenen, was bijna vijf uur langer dan de vorige reeksen. De finale duurde zelfs 2,5 uur. Wanneer het vijfde seizoen uitkomt, is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix gecrasht door tweede deel seizoen 4 van Stranger Things

Stranger Things, een van de best bekeken series van Netflix, speelt zich af in de jaren tachtig en gaat over een groep tieners die in aanraking komt met bovennatuurlijke krachten. De Duffers lieten zich inspireren door het werk van onder anderen Steven Spielberg en Stephen King. Natuurlijk kwam het spraakmakende nieuwe seizoen ook bij ons aan de desk voorbij:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!