Jochem van Gelder als Willem Wever Beeld © ANP

Jochem van Gelder wordt nog dagelijks aangesproken als Willem Wever

9 juli 2022 10:33

Tot 1999 gaat kindervriend Jochem van Gelder (59) in het programma 'Willem Wever' op zoek naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. In 'Achter Het Perfecte Plaatje Op Reis', de online videoserie van RTL Boulevard, vertelt de presentator dat 'Willem Wever' het eerste programma was waar hij écht zichzelf kon zijn.

"Het zit voor altijd in mijn hart"

Hoewel Jochem eigenlijk leerkracht wilde worden, stond de 'mislukte onderwijzer' toch liever op het podium in plaats van voor de klas. Zijn grote doorbrak had de 59-jarige met Willem Wever, een show die voortkwam uit een programma dat hij al in het land deed: Jochems Juniorenshow. "Dan mochten kinderen zelf bepalen wat ik zou moeten gaan doen in die feestent, of waar ik ook stond", legt hij uit.

Toen Jochem voorstelde hetzelfde te doen, alleen dan op tv, kreeg hij te horen dat het lastig was, maar dat 'iets vragen' altijd kon. "Er was al een programma op de radio bij de NCRV, Wie Weet Waar Willem Wever Woont?, die dingen hebben ze toen in elkaar geschoven en zo ontstond Willem Wever."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deelnemers Het Perfecte Plaatje kijken samen finale: 'Zo'n leuke groep'

Hoewel Jochem in 2000 al afscheid nam van het programma, wordt hij nog dagelijks door twintigers en dertigers aangesproken. "Die zeggen dan: 'Hé, Willem Wever!'" Zelf ziet hij het programma nog maar zelden, al kijkt hij soms met een schuin oog als het toevallig opstaat. "Maar het zit voor altijd in mijn hart. Het is het eerste programma waar ik mezelf mee op de kaart zette en waar ik prijzen mee mocht winnen."

Achter Het Perfecte Plaatje Op Reis: Het Perfecte Plaatje was 'marathon focussen' voor Jochem

09:12
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Babette van Veen baalt van 'pornoshoot' Het Perfecte Plaatje

Kijk Het Perfecte Plaatje in Argentinië terug bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!