Beeld © RTL

Dit is de winnaar van Het Perfecte Plaatje in Argentinië

6 juli 2022 22:03

In de speciale zomerserie van 'Het Perfecte Plaatje in Argentinië' worden bekende amateurfotografen uitgedaagd om in drie weken tijd zichzelf om te toveren tot professionele fotografen. In de finale is het erop of eronder voor Thomas Berge (32), Jochem van Gelder (59) en Maurice Lede (36).

Let op: dit artikel bevat spoilers over de finale van Het Perfecte Plaatje in Argentinië.

"Ik ben zo dankbaar"

Met een Argentijnse boerderij als achtergrond krijgen de finalisten twee opdrachten. Allereerst staat er een modeshoot op het programma. Aan de finalisten de taak om zich van hun beste kant te laten zien en wat ze hebben geleerd in de praktijk te brengen. Maar met alleen foto's maken is de finale nog niet voorbij: aan juryleden William Rutten en Gaby Herbstein de zware taak om zich over de foto's te buigen en de werken te beoordelen.

Het kwaliteit ligt zoals altijd hoog, maar er kunnen maar twee finalisten door. De jury komt tot de conclusie dat Thomas het minst gepresteerd heeft tijdens de modeshoot en per direct het programma moet verlaten. "Als we alle kwaliteitsnormen voor een goede fashionfoto op een rij zetten, is er echter één foto die achterblijft op de rest", klinkt het jurycommentaar. "De fotograaf kreeg een beeldschoon model in de schoot geworpen met een prachtige outfit, maar heeft hét plaatje niet weten te maken."

Thomas krijgt slechts een zes voor zijn foto. "Ik baal enorm. Ik vind het doodzonde. Heel jammer."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Jochem van Gelder in tranen tijdens finale Het Perfecte Plaatje in Argentinië

Thomas moet de competitie verlaten, maar de strijd is nog niet gestreden. In het tweede deel van de finale krijgen Jochem en Maurice de eer om de cultuur van Zuid-Amerikaanse veehouders, zogenaamde gaucho's, in beeld te brengen. Met één concurrent minder in het spel worden de messen geslepen en zetten de mannen alles op alles om de beste plaat te schieten voor hun drieluik. 

Daarna is het maar goed dat het programma er bijna opzit. Maurice en Jochem kijken er onwijs naar uit om weer naar huis te gaan. Wel worden ze nog tijden in spanning gehouden. Niet in Argentinië maar in een studio in Nederland, in het bijzijn van de afgevallen kandidaten, horen ze wie de hoogste cijfers heeft gescoord tijdens de finale. Met een gemiddeld eindcijfer van een 8,5 wordt Maurice uitgeroepen tot de beste fotograaf van dit seizoen. En dat niet alleen, want door de winst in de wacht te slepen, krijgt hij ook een eigen expositie in Museum Hilversum.

"Deze fotograaf heeft de opdracht erg goed begrepen. De storytelling is fijn. Het drieluik heeft een kop en een staart en je kunt het verhaal nog steeds zelf invullen", klinkt het jurycommentaar. Maurice kan zijn geluk niet op met deze prachtige overwinning. "Ik ben zo dankbaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL blundert met Het Perfecte Plaatje-spoiler in reclameblok

In Achter Het Perfecte Plaatje Op Reis blikt Maurice terug op zijn avontuur én bespreekt hij een aantal dierbare foto's.

Achter Het Perfecte Plaatje Op Reis: Maurice legt camera nog niet neer: 'Gegrepen door fotografie'

08:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!