B&B Vol Liefde Astrid en Alex Beeld © RTL/Videoland

Een klik, tranen en ongemak in eerste aflevering B&B Vol Liefde

11 juli 2022 21:48

Het nieuwe, langverwachte seizoen van 'B&B Vol Liefde' is vanavond begonnen. De eerste kandidaten kregen hun potentiële nieuwe liefde al over de vloer in hun Europese Bed & Breakfast.

"Flirten hoort erbij. Ik ben hier niet voor niets gekomen"

In de eerste aflevering kijken B&B-eigenaren Hans, Denise, Richard en Astrid naar de aanmeldvideo's van hun mogelijke nieuwe liefdes. Samen met vrienden en familie beoordelen ze wie er mogen komen en wie niet. 

Hans, die in Italië een B&B runt, heeft Hayriye uitgenodigd. Hij is meteen onder de indruk. "Als ze allemaal zo zijn, wordt het nog moeilijk een keuze maken." Er worden al meteen schunnige grapjes gemaakt wanneer Hayriye aangeeft dat ze al zes jaar niet meer met een man op de bank heeft gezeten. "Je hoeft ook niet alleen op een bank te zitten, hoor. (...) Mag dat wel zo ondeugend zijn na 50 jaar? Waar staat dat het niet kan?" 

"Ik heb een goede klik met Hans", zegt Hayriye. "Ik denk dat hij mij leuk vindt. Maar ik zei ook: 'Er komen nog een paar.' Ik ben daar wel nuchter in. Realistisch." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martijn uit B&B Vol Liefde vond opnames 'intens en niet-natuurlijk'

Denise krijgt als eerste de gespierde Dave in haar B&B. Hij wordt niet alleen goedgekeurd door Denise, maar ook door haar hond Joey. Daardoor gaat het er al snel vurig aan toe. "Hij gaat kusjes geven", zegt ze over haar hond. 

Dave en Denise vragen elkaar het hemd van het lijf en Dave ziet al snel kans om te flirten. "Ik heb soms het idee dat er wordt geflirt van zijn kant, wat niet erg is. Het is wel gewoon gezellig. Ik leer hem daardoor wel beter kennen." Dave denkt daar hetzelfde over. "Flirten hoort erbij. Ik ben hier niet voor niets gekomen."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Hoe zit het nu tussen Bert en Romana?

Eigenlijk is er meteen een klik tussen de twee. Denise is erg onder de indruk van haar eerste man. "Hele leuke spontane jongen. Heel actief. Ziet er goed uit, verzorgd. Je ziet dat hij van sporten houdt", grinnikt ze. 

Tijdens een wandeling komt het gesprek al snel op trouwen. "Ik zou wel willen trouwen", zegt Dave. "Ik ben al verloofd geweest." Dave heeft geen moeite om zich open te stellen voor Denise. "Ik ben een jaar verloofd geweest. We waren zes jaar samen ongeveer. (...) Ik kwam in de auto een kaart tegen en daaruit bleek dat ze al een jaar een affaire had."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

B&B Vol Liefde-hond Roosje verstoort uitzending Renze

Richard woont nog maar kort Portugal. Hij heeft een B&B gekocht waaraan nog flink gewerkt moet worden. Richard verlaat huis en haard nadat zijn vrouw is overleden. Hij was ontzettend verliefd op haar. "Ze had zo'n groot hart. Ze heeft me gewoon opgevoed (...) Ik had haar gewoon nodig. Dat was overduidelijk. Ik dacht echt oud te worden met haar. Ze zei altijd: 'Rich, je moet nooit iets voor lief nemen, want als je iets voor lief neemt, gaat het van je af.'"

Richard mist haar nog elke dag. "Het meest verschrikkelijke wat je mee kan nemen", vertelt hij terwijl hij de tranen van zijn wang veegt. Nu is hij klaar voor een nieuw avontuur in Portugal en het liefst met een leuke vrouw aan zijn zij. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dít zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen B&B Vol Liefde

Astrid verzorgt haar B&B tot in de nopjes, maar het ontbreekt haar nog aan een man. Al snel komt Alex over de vloer. Dat gaat er op het eerste gezicht nog niet heel sprankelend aan toe, maar dat komt volgens Astrid door de zenuwen. "Ik zag dat hij nerveus is. Dat is logisch. Ik ben ook nerveus."

Verder dan wat ditjes en datjes over de B&B komt het de eerste dag nog niet. Toch lijkt Alex al heel erg onder de indruk van Astrid. Een paar ongemakkelijke stiltes later, zoeken de twee hun eigen bed op. "Ik denk dat als we een dag verder zijn, het wat makkelijker zal gaan."

Veel ongemak tussen Astrid en Alex: 'Even wennen'

02:44

B&B Vol Liefde is deze zomer elke werkdag om 20.30 uur te volgen bij RTL 4 en op Videoland kun je een week vooruitkijken. In de komende afleveringen maken we nog kennis met B&B-eigenaren Hans uit Frankrijk, Ted uit Madeira, Martijn uit Portugal en Natasja uit Frankrijk.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!