Noa Kirel Beeld © ANP

Israël maakt inzending Eurovisiesongfestival nu al bekend

11 juli 2022 16:00

Israël heeft als eerste land zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival van 2023 bekendgemaakt. Noa Kirel (21) zal het land vertegenwoordigen, maakte de publieke omroep KAN maandag bekend.

De 21-jarige Kirel is al een grote naam in haar eigen land. Ze scoorde er meerdere nummer 1-hits en won vier keer de MTV Europe Music Award voor beste Israëlische artiest.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voice-winnaar Dani: 'Ik zat bij laatste vier voor songfestival'

De Israëlische zangeres is na een interne selectie gekozen door een comité van in totaal negen experts. Voor het songfestival in Turijn van dit jaar was dat nog anders. Toen selecteerde Israël de kandidaat van het songfestival nog via het programma The X Factor Israel. Michael Ben David won dat programma, waardoor hij Israël mocht vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Hij bleef toen steken in de halve finale.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jamala staat achter verplaatsen songfestival naar Groot-Brittannië

Over het lied waarmee de zangeres aan het Eurovisiesongfestival deelneemt is nog niets bekend. Ook de locatie van de 67e editie van het liedjesfestijn moet nog worden bepaald. De traditie is dat het winnende land de organisatie van de volgende editie op zich neemt, maar de European Broadcasting Union besloot dat het songfestival in 2023 niet in Oekraïne kan plaatsvinden vanwege de aanhoudende oorlog met Rusland. Inmiddels is Groot-Brittannië in beeld gekomen als mogelijke organisator en lopen er gesprekken met de BBC.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!