Amandine uit Love Island Beeld © ANP

Maagdelijke Love Island-deelnemer krijgt steun van kijkers na kritiek

12 juli 2022 13:23

Het gloednieuwe seizoen van 'Love Island' is van start gegaan en de kijkers zitten er meteen lekker in, want op Twitter zijn de tongen al flink losgemaakt. Nadat bombshell Fé (23) de Belgische deelneemster Amandine (20) bekritiseert vanwege haar maagdelijkheid, nemen kijkers het op voor de Vlaamse.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de eerste aflevering van Love Island.

"Wat maakt het uit dat iemand van rond die leeftijd nog geen seks heeft gehad?"

In een introductievideo vertelt Amandine openhartig over haar kuise liefdesleven. Zo legt ze uit dat ze erg kieskeurig is en daarom niet snel een relatie krijgt. Om die reden is ze 'dus nooit met iemand naar bed geweest', vertelt ze. "Dat is nu zo'n groot ding geworden dat mensen me echt zien als 'de maagd'."  

Al op de eerste avond in de villa wordt Amandine tijdens een spelronde genoodzaakt om haar geheim met haar medekandidaten te delen. Op de vraag wat het ergste is dat haar is overkomen tijdens de seks, legt ze uit dat ze nog nooit het bed heeft gedeeld met iemand. Bombshell Fé vindt daar wat van. "Ik kijk er op zich wel van op als iemand van mijn leeftijd nog geen seksueel contact heeft gehad, want ik vind dat best normaal dat je dat op deze leeftijd natuurlijk doet", deelt ze achteraf voor de camera. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Love Island heeft 'aantal verrassingen in petto' voor kijkers

Kijkers lijken zich op social media te verbazen over die reactie. 'Eh, Fé', begint iemand, 'wat maakt het uit dat iemand van rond die leeftijd nog geen seks heeft gehad. Wat een rare opmerking.' Een ander vraagt zich af: 'Wat is dat met sommige mensen die het abnormaal vinden dat iemand die 20 jaar of ouder is nog geen seks gehad zou hebben?' Een derde Twitteraar is onder de indruk van Amandine: 'Ik zou juist liever een Amandine hebben die nog maagd is dan een chick die met te veel mannen is geweest!'

Lennert, die momenteel een koppel vormt met Amandine, is 'niet direct' afgeknapt. "Maar het zet me wel aan het denken over hoe ik het moet opbouwen. Het is niet makkelijk om die eerste stap te zetten", verklaart hij.

Amandine zelf vindt het maar bijzonder dat haar eerste vraag tijdens het spel meteen over dit onderwerp gaat. "Ik moest me ineens openstellen voor mensen die ik niet echt ken."  

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Sylvie Meis kijkt ogen uit bij de opnames van Love Island

In de eerste aflevering zijn meteen ook de eerste koppels gevormd. We zetten ze even op een rijtje.

De 26-jarige Mehti vormt een koppel met de knappe Manon uit België. De 23-jarige blondine zet overtuigend een stap naar voren om daarmee haar interesse te tonen voor de Arnhemse Mehti. 

Mehti en Manon uit Love Island

De 26-jarige goedlachse Tene heeft geen stap naar voren gezet voor de 25-jarige Gideon, maar wil hem wel graag leren kennen. Gideon mag dan wel een internationaal model zijn, maar in de zoektocht naar zijn droomvrouw draait het even niet om het uiterlijk. Hij zoekt iemand met een mooi innerlijk. 

Gideon en Tene uit Love Island

De Brabantse Merijn is pas 21 jaar, maar hij weet al helemaal wat hij zoekt in een vrouw: goede billen. Aangezien hij gekoppeld is met de voormalige Miss Kimbery, zal de 24-jarige schoonheid vast aan deze eis voldoen. 

Merijn en Kimberley uit Love Island

De 28-jarige Marvin ziet de 21-jarige Sanita helemaal zitten, want hoewel deze beauty al gekoppeld is aan Gideon, besluit de Vlaming haar toch te 'stelen'. 

Marvin en Sunita uit Love Island

En dan Amandine. Die heeft helemaal zin in dit liefdesavontuur en hoopt dat, voor nu, samen met de 24-jarige Lennert aan te gaan. 

Lennert en Amandine uit Love Island

Love Island is elke dag om 20.00 uur te zien bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!