Beeld © RTL

Astrid uit B&B Vol Liefde krijgt de kriebels: 'Dat is gewoon echt te snel'

13 juli 2022 10:23

Verspreid door heel Europa snakken verschillende Nederlandse B&B-eigenaren naar de liefde. Tijdens de opnames van het ultieme liefdesprogramma 'B&B Vol Liefde' krijgen zij de kans om hun potentiële levenspartner te vinden. In de tweede aflevering krijgt Astrid in Oostenrijk al de kriebels, maar niet op een goede manier.

"Ik voel toch dat hij weer over mijn grenzen heengaat. Daar pas ik voor"

De zuivere Oostenrijkse berglucht doet Astrid en Alex, haar eerste gast, weinig goeds. De spanning, niet te verwarren met chemie, hangt al sinds aankomst in de lucht. Een gesprek lijkt door de zorgvuldig geknipte (of verknipte) beelden niet op gang te komen en sprake van een klik is er zeker niet. Als Astrid om negen uur 's avonds al haar bed boven het gezelschap van haar gast verkiest, vindt Alex het een goed idee om bij haar aan te kloppen voor een afzakkertje en een blok kaas.

Astrid heeft er beroerd door geslapen in haar optrekje in St. Michael im Lungau. Ze kan de slaap maar niet vatten. "Volgens mij heeft hij ook even op mijn deur geklopt", klaagt de B&B-eigenares. "Ik vond het niet zo fijn dat hij dat deed. Ik had duidelijk aangegeven dat het op dat tijdstip bedtijd is voor mij. Dat kan voor iemand raar klinken, maar anders hou ik het geen seizoen vol. Op het moment dat ik dat aangeef, hoop en verwacht ik van een volwassen iemand dat hij dat respecteert en dat hij mijn privacy gunt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Een klik, tranen en ongemak in eerste aflevering B&B Vol Liefde

Alex is nog geen 24 uur op bezoek, maar heeft bij dezen al de grens van Astrid, die haar rust nodig heeft, overschreden. "Het kan door de spanning komen, maar het voelde niet fijn", verduidelijkt ze. Ondertussen is haar gast zich van geen kwaad bewust. "Ik probeerde gisteravond nog contact te krijgen", legt Alex uit. "Ik weet dat ze vroeg naar bed gaat, maar ik dacht: misschien kunnen we nog een drankje doen samen. Ik had een lekker stukje kaas mee genomen en een wijntje. Dat had ik graag samen opgegeten."

De volgende dag gaat het niet veel beter. Astrid houdt zich aan haar strenge planning waarin geen ruimte is voor spontaniteit. Dat betekent dat Alex afgewimpeld wordt als hij om aandacht vraagt. "Hij heeft deze morgen tot twee keer toe proberen aandacht te vragen. Met daarbij het kloppen van gisteravond maakt voor mij dat mijn deurtje verder op slot gaat." Met andere woorden: deze match gaat 'm niet worden.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Richard uit B&B Vol Liefde bezoekt graf van zijn overleden vrouw

Toch wil Astrid de hoop nog niet opgeven. Ze besluit om Alex mee te nemen op een wandeldate door de bergen, een gedeelde passie van de twee. Alex kan niet wachten om haar hart te veroveren. Hij is zich er totaal niet van bewust dat Astrid nog niet op hetzelfde level zit als hij. Zodra Alex aangeeft dat hij wel wil verhuizen voor de liefde lijkt de deur voor Astrid definitief te sluiten. "Ik merkte dat ik direct stopte met lopen. Hij is hier nog geen dag en dat is gewoon echt te snel."

Hoog tijd om de meubelverkoper weer met beide benen op de grond te krijgen. Astrid geeft duidelijk aan bij Alex wat haar grenzen zijn en hoe zijn gedrag ertoe leidt dat ze 'op slot gaat'. Met een opgelucht hart keert ze huiswaarts, niet wetende dat Alex de boodschap nog steeds niet helemaal heeft begrepen: wat later stelt hij voor om een pand aan te schaffen zodat ze samen nog een B&B kunnen openen.

"Ik vind het lastig. Ik kom duidelijk niet binnen bij hem", concludeert ze. Daarop besluit Astrid om samen met haar kinderen te eten en Alex niet uit te nodigen. "Ik voel toch dat hij weer over mijn grenzen heengaat. Daar pas ik voor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alex uit B&B Vol Liefde zat eerst in een ander datingprogramma

Alex gaat een grens over van Astrid: 'Voelde niet fijn'

03:09

Hoe het Astrid en de andere B&B-eigenaren vergaat zie je morgen in de nieuwste aflevering van B&B Vol Liefde om 20.30 uur op RTL 4. Of kijk de aflevering alvast vooruit bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!