Hans en Desiree in B&B Vol Liefde Beeld © RTL/Videoland

Kookpunt Hans bereikt na augurkenrel in B&B Vol Liefde: 'Ik word niet verliefd op je'

15 juli 2022 21:44

In 'B&B Vol Liefde' voltrok zich vanavond een heuse bitchfight in de bed & breakfast van Hans. Hayriye is namelijk he-le-maal klaar met het autoritaire gedrag dat Desiree in de keuken vertoont. "Ik krijg gewoon hartkloppingen", zegt ze met een hoofd zo rood als een tomaat. Ook Hans kookt van woede en gaat een alleszeggend gesprek met haar aan.

"Geen B&B vol liefde, maar B&B vol ellende"

Gisteren liet Desiree al zien dat haar hart voor koken mensen tot waanzin drijft. Marktkooplieden in Italië liggen nog aan de beademing nadat wervelwind Desiree voorbij kwam. Hayriye vond het respectloos hoe zij zich daar gedroeg, maar hield haar mond. Dat heeft ze nog geen dag volgehouden, want in de aflevering van vandaag schiet ze compleet uit haar slof.

Desiree wil een tonijnsalade maken, maar de Italiaanse keuken van Hans voorziet niet in de juiste smaakmakers. "Mayonaise heb ik gewoon niet. Geen ketchup en geen slasaus. En geen augurk. Dan krijg je hem niet lekker sappig", vertelt Desiree wanhopig.

De keukenprinses roept Libera, de ex van Hans, erbij. Zij zal toch wel weten waar alles is? Nou nee, vooral als Google Translate het laat afweten. Desiree bedenkt een ander plan om augurk in haar tonijnsalade te verwerken. Ze wil Hans appen om hem te vragen even langs de supermarkt te gaan op weg naar huis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Elke Italiaan moet hebben geweten dat Desiree uit Nederland op bezoek is'

Hayriye kan het niet meer aanzien. Voor haar zijn de rapen gaar. "Ik vind dat je echt te ver gaat nu. (...) Ik begrijp echt niet wat er in jou omgaat. Ik snap het echt niet", zegt ze tegen Desiree. Hayriye wordt zichtbaar emotioneel. "Je vraagt het eerst aan Libera. Zij is hier geen gastvrouw, hè? Die leeft hier gewoon." Ondertussen komt diezelfde Libera nietsvermoedend de trap afgelopen en schrikt van de bitchfight waardoor ze aarzelend een paar stappen terug naar boven doet.

"Ik kan toch zelf even een appje sturen", probeert Desiree nog. "Doe het. En als Hans zo gek is om het te doen, dan moet hij dat vooral doen. Maar ik vind het echt belachelijk", zegt Hayriye. "Ik krijg nu gewoon hartkloppingen. Er is zoveel stress inmiddels waar wij allemaal last van hebben."

Desiree staat met een mond vol tanden. "Ik weet niet wat je bedoelt", zegt ze. "Sinds jij hier bent ligt het stressniveau hoog. Ik probeerde nog lang heel aardig te blijven, maar het zit me echt tot hier nu. Ik ben echt klaar met je, Desiree", zegt Hayriye terwijl ze wegloopt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Astrid geeft eerste man na amper twee dagen de bons in B&B Vol Liefde: 'Dit wordt niks'

Wanneer Hayriye Desiree weer onder ogen probeert te komen, begint ronde twee van de eenzijdige bitchfight. "Waarom kunnen we het niet relaxt houden hier?", vraagt Hayriye. "Ik doe niks verkeerd. Ik ben gewoon aan het koken", zegt Desiree. "Je bent niet gewoon aan het koken. Dit is niet gewoon koken. (...) Weet je? Kook lekker. Ik ben even weg", en zo stormt Hayriye de keuken uit.

Ze belt met tranen in haar ogen haar dochter op. "Er is geen augurk. Daar heeft ze het al 50 keer over gehad. Ik kan hier echt niet mee omgaan." Hayriye ziet ook dat Hans tekort schiet in zijn rol als man des huizes. "Als hij hier niets mee doet, zegt dat voor mij ook genoeg. Dat betekent dat je altijd je eigen boontjes moet doppen."

Hans is over de kook als hij thuis komt. "Ik kan niet eens een uurtje weg. Ik heb genoeg dingen aan m'n kop. Dan ben ik op m'n werk (...) en word ik elk kwartier nog gebeld. Dan houdt het op."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Richard maakt tongen los met gepassioneerde zoen in B&B Vol Liefde

Hij besluit Desiree apart te nemen. "Zo gedraag je je niet in andermans keuken. (...) Ik kan niet accepteren hoe jij je gedraagt hier", begint hij. "Dat eten moeten we oplossen, want anders wordt het geen B&B vol liefde, maar B&B vol ellende. Dat kost me teveel stress." 

Eerder op de dag hadden Hans en Desiree een uitje. "Ik dacht dat we het heel leuk hadden vandaag", vertelt Desiree daarover. "Leuk gehad? We hebben gewoon een beetje gespeeld met elkaar. Maar ik heb niet laten blijken dat er affectie is voor jou. En van jouw kant merk ik ook niet dat je dichterbij me komt." 

"Kijk: liefde moet groeien. Dat kan niet à la minute", probeert Desiree nog. Maar Hans heeft zijn conclusie getrokken. "Ik word niet verliefd op personen zoals jij. Wel vrienden. Lachen, dat zeker. Maar verliefd worden... daar ken ik mezelf te goed voor. En dat ligt niet aan Desiree, maar het type persoon dat Desiree neerzet. Daar kan ik niet verliefd op worden." 

Hoe dit afloopt zien we volgende week in B&B Vol Liefde. De datingshow is elke werkdag te zien om 20.30 uur bij RTL 4. 

Vooruitblik: de bom barst volledig in de B&B van Hans

01:33