Philip Freriks in De Slimste Mens Beeld © ANP

De Slimste Mens retespannend door gelijkspel tijdens laatste secondes in finale

15 juli 2022 21:20

'De Slimste Mens' kende vanavond een spannende finale. Entertainmentdeskundige Rob Goossens (31) en AD-hoofdredacteur Rennie Rijpma (50) vonden in elkaar een geduchte tegenstander. Maar Rob liet tijdens de laatste secondes het spel stoppen met een gelijke tussenstand tot vervolg.

"We zijn hier ook televisie aan het maken, mensen"

Rob Goossens en Rennie Rijpma moesten het finalespel spelen nadat toneelregisseur Char Li Chung er als slimste van de dag vandoor ging. Hij werd, volgens kijkers, wel erg geholpen met een hele makkelijke galerij-ronde. Waar Rob het moest doen met verschillende boomvruchten en Rennie cryptische omschrijvingen van Tina Turner-hits voor de kiezen kreeg, mocht Char Li verschillende planken opnoemen. Met een kaasplank, duikplank en strijkplank scoorde hij makkelijk punten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Slimste Mens-kijkers raken niet uitgepraat over man in publiek

Rob en Rennie kregen hun scores niet meer boven die van Char Li en moesten het finalespel spelen. Tijdens een vraag over Alaska staan de concurrenten onder de 100 seconden en kunnen ze elkaar zo wegspelen. Rob speelt het, zoals ieder andere finalekandidaat, slim door te proberen nét onder de secondes van Rennie te komen. Maar dat gaat finaal mis. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gemengde reacties op 'oneerlijke' exit in De Slimste Mens

Rennie staat nog op 39 seconden en Rob praat ronduit over Alaska. Zodra hij de 39 seconden nadert, past hij te vroeg. Hij eindigt net als de AD-hoofdredacteur op 39 seconden. "Oh", roept hij. Verloren kijkt de entertainmentdeskundige presentator Philip Freriks aan. Die verlost hem snel uit zijn lijden. "De laatste die gesproken heeft, krijgt de beurt. Daarmee kom je goed weg, Rob." 

Rob zegt snel: "Dat wist ik. We zijn hier ook televisie aan het maken, mensen." Na een lachsalvo van het publiek kan hij opgelucht beginnen aan de vraag: "Wat weet je van lepra?" Na de woorden 'ziekte' en 'besmettelijk' heeft hij het finalespel gewonnen. Rennie moet na twee afleveringen het kennisprogramma verlaten. 

Rob kwam woensdag al in De Slimste Mens. Hij zag er toen piekfijn uit en dat kwam vooral door zijn haar. Hoe dat kwam, legt hij in onderstaande video uit. 

Rob Goossens verklaart permanent in De Slimste Mens

01:30

De Slimste Mens zie je elke werkdag rond 20.40 uur op NPO 2.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!