B&B Vol Liefde Beeld © RTL/Videoland
Romilde van Dongen
Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

'Als ik Natasja was, had ik Dirk allang naar huis ge-Ikigait'

22 juli 2022 07:09

Romilde van Dongen (40) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Als single-expert smult ze van daten op televisie en steekt haar mening niet onder stoelen of banken. De komende weken neemt ze 'B&B Vol Liefde' onder de loep.

"Ik begin Dirk hoe langer, hoe vervelender te vinden. Dat hij geen vragen stelt, is Natasja inmiddels ook opgevallen"

Dit seizoen van B&B Vol Liefde is er eentje van komen en nog sneller weer gaan. Hans blijft - gezellig met z’n ex - achter in zijn lege B&B, Giovanni voelt de klik niet met Denise, Richard stuurt Claudia zonder pardon weg uit Portugal en Britt ziet het hele wonen in het buitenland met Martijn toch niet zo zitten. Alex was natuurlijk al door Astrid de Oostenrijkse laan uitgestuurd. Ik zit met m’n ogen te knipperen op de bank. Ongelooflijk. Wat gebeurt er allemaal? Het is een grote uitloop van kandidaten. Allemaal met gierende banden terug naar Nederland. Gaat de liefde ook dit seizoen dan niet gevonden worden door de B&B-houders?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hans uit B&B Vol Liefde laat zich uit over kritiek op Desiree

Verliefde pubers

Toch lijkt er wel wat op te bloeien in Portugal. Als twee verliefde pubers draaien Richard en Simone om elkaar heen. Zij kan prima omgaan met zijn ruwe bolster, blanke pit, blijft rustig als hij een drukke ADHD bui heeft (wat een redelijk wonder is) en ze hebben samen geslapen, hoor ik Simone zeggen. Samen geslapen? "Gewoon, ff lekker tegen elkaar aan", zegt ze. Ja ja, Simone. Na dat getongzoen van jullie en de ‘laten we baby’s maken’ opmerking van Richard geloof ik daar helemaal niets van. Richard staat gelukzalig te glimlachen. "Voor de rest, ja, voor de rest laat ik niks los", zegt hij. Voor de rest? Je laat helemaal niks los, Richard! Vrolijk fluitend perst hij sinaasappels uit voor het ontbijt. Ik weet genoeg. Iemand die zo opgewekt jus d’orange maakt op de vroege ochtend… ja, daar is meer gebeurd! Dat konden de twee lovebirds ook wel gebruiken na het gedoe met Claudia.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Marktbezoek zorgt voor grote frustraties in B&B Vol Liefde: 'Respectloos'

Maar daar is kandidaat nummer drie Gerry alweer, die het prille liefdesgeluk van de twee bruut verstoort. Wacht even, ik begrijp dit eigenlijk niet. Richard heeft zijn liefde toch al gevonden bij Simone? Dan kan hij toch de andere vrouwen vragen niet meer te komen? Moeten we nu weer urenlange ongemakkelijke tv kijken zoals bij Claudia? Alle vrouwen die na Simone komen staan met 10 - 0 achter. Richard heeft allang gezien dat Gerry het niet is: ‘ik wil geen zachte en aardige vrouw, ik heb er een nodig die er tegenin gaat’. Hate to say I told you so! Niemand gaat het meer redden na Simone. Gelukkig heeft Gerry dat ook door en ze vraagt op de man af hoe het tussen Simone en Richard zit. "We hebben gewoon een leuk iets samen, maar het is niet zo dat ik vlinders in m’n buik heb", zegt hij. Eh, pardon? Zijn dit nou stoere praatjes of wordt Simone hier gewoon gebruikt als ordinaire stoeipoes? Ik hoop dat Simone dit ook weet. Nou, dit wordt nog wat, zeg.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Hier kennen Caroline en Astrid uit B&B Vol Liefde elkaar al van

Geen vragen stellen

Op de B&B van Natasja in Frankrijk zijn de vonken ver te zoeken. Ik heb het idee dat Dirk zijn tripje als een gratis vakantie ziet. Natasja bedient hem op zijn wenken en meneer zit achter zijn laptop, gaat in z’n eentje uitgebreid op het terras zitten en het verzoek om sla mee te nemen was hij bij het hek alweer vergeten. Sjonge, jonge jonge. Misschien komt het doordat Dirk altijd druk in zijn hoofd is. Daardoor moet hij af en toe rust nemen, zegt hij zelf, en hij zweert bij het Japanse concept ‘Ikigai’; dat waarvoor jij elke dag je bed uitkomt. 

Ik begin Dirk hoe langer, hoe vervelender te vinden. Dat hij geen vragen stelt is Natasja ook opgevallen. Ze doet nog een poging, maar geeft het dan op. Het zit er niet in. Dirk is vooral met zichzelf en zijn heerlijke vakantie bezig. Als ze gaan lunchen zijn de stiltes weer oorverdovend. "Ik concentreer me even op het eten", zegt Dirk. Niet te doen dit. Als de borden leeg zijn gaat Natasja gaat betalen. Wacht even. Gaat zij nou betalen? Dirk. Come on. Be a man! Pak die rekening. Maar nee. Dirk blijft zitten. Zucht. Als ik Natasja was had ik Dirk allang naar huis ge-Ikigait. Gelukkig gloort er weer een sprankje hoop aan de Franse horizon, want daar is kandidaat nummer twee: Jos! Natasja vindt hem meteen leuk: "Hij stelt vragen en hij is geïnteresseerd." Lekker wijntjes blijven schenken naast die kaasplank, Natas!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Piet steelt de harten van kijkers, maar niet dat van Ted in B&B Vol Liefde

B&B vol ellende

De voiceover zegt het al: de B&B van Hans is eerder een B&B vol ellende aan het worden. Na de pittige ruzie tussen Hayriye en Desiree over de missende augurken is de sfeer in Italië gedaald tot onder het vriespunt. Toch lijkt de crux hem in de avond te zitten, net toen er geen camera’s bij waren. Hayriye vertelt dat ze toen een felle kant heeft gezien van Hans. Hij zat ordinair te bekvechten met zijn ex Libera. Wat is daar precies gebeurd? Hayriye weet genoeg en pakt haar koffers, niet wetende dat Hans net Desiree naar huis heeft gestuurd. Arme Desiree, zij zag het wel zitten, want liefde heeft tijd nodig volgens haar. Daar gaan ze, de twee vrouwen van Hans. Een tikje verbaasd blijft hij achter in de B&B, met zijn ex. ‘Ik besef me nu pas dat het helemaal niet zeker is dat je de liefde gaat vinden met die vijf kandidaten’, concludeert hij. Tja, ik zou daar ook maar niet vanuit gaan, Hans.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martijn uit B&B Vol Liefde reageert op het snelle vertrek van Britt

Muur valt weg

In Oostenrijk is de rust wedergekeerd. Harmjan voelt zich al helemaal thuis op de B&B van Astrid. Hij speelt met haar kinderen, is de grote held als de wasmachine stukgaat en hangt zelfs de was op voor Astrid: dit lijkt een match made in heaven. Harmjan biecht zelfs op dat zijn hart inmiddels een stukje open staat, hij voelt een diepere connectie met Astrid. Zo leuk! Maar bij Astrid zit de deur nog steeds potdicht. Ik kijk naar haar ketting in de vorm van een groot hart. Het staat in schril contrast met haar eigen gesloten hart. Maar dan gaat het muurtje van Astrid ineens naar beneden. Ze breekt voor de camera. Het is zelfbescherming, legt ze uit: "Ik ben niet meer alleen die valt", snikt ze. "Ik heb de verantwoording voor twee kindjes."

Na haar scheiding wil ze hen dat niet nog een keer aandoen. Ik wil Astrid wel een knuffel geven. Ook bij Harmjan komen de tranen als hij zijn zus aan de lijn heeft: "Je ziet een hartstikke leuke vrouw, die een beetje dichtzit… het is gewoon een achtbaan." Gelukkig heeft vriendin Steffi alle vertrouwen: "Het ziet eruit als een happy family." Ze hoopt dat Astrid zich een keer gaat openen. Nou, ik denk dat je vriendin hard op weg is, Steffi!

B&B Vol Liefde zie je elke werkdag om 20.30 uur op RTL 4 of kijk je vooruit bij Videoland.

Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!