Hélène Hendriks en Leonie ter Braak Beeld © ANP

Hélène Hendriks en Leonie ter Braak blijven voorlopig HLF8 presenteren

22 juli 2022 13:34

Hélène Hendriks (41) neemt ook na de zomer de dagelijkse talkshow 'HLF8' voor haar rekening, samen met Leonie ter Braak (41). Dat laat een woordvoerster van Talpa weten aan RTL Boulevard. Vaste presentator Johnny de Mol (43) legde eind april zijn werkzaamheden bij zijn SBS6-talkshow neer vanwege beschuldigingen van wangedrag aan zijn adres.

"Johnny de Mol pakt zijn werkzaamheden weer op bij HLF8 zodra er meer duidelijkheid is in het proces"

Vanaf maandag 29 augustus start het nieuwe seizoen van HLF8 op SBS6. De presentatie ligt op maandag, dinsdag en woensdag in handen van Hélène Hendriks en op donderdag en vrijdag van Leonie ter Braak. "Johnny de Mol pakt zijn werkzaamheden weer op bij HLF8 zodra er meer duidelijkheid is in het proces", aldus de woordvoerder.

Hélène viel al eerder in voor Johnny in HLF8, toen omdat hij ziek was. Ook Leonie nam afgelopen seizoen zijn plek een aantal keer over.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hélène Hendriks met de dood bedreigd vanwege link met VI

Hélène zei eerder nog in Vandaag Inside dat ze ervan overtuigd was dat Johnny na de zomer weer zou plaatsnemen aan de talkshowtafel. "Dat gaat Johnny gewoon doen, naar mijn weten. Het is toch zijn programma?" stelde ze afgelopen juni. "Volgens mij is er dan al een verhoor geweest en alles." 

Johnny kondigde aan het einde van een HLF8-uitzending eind april aan voorlopig met de presentatie te stoppen na een nieuwe beschuldiging van ongepast gedrag. "Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma", zei de presentator toen. "Boven op de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe, anonieme valse beschuldiging geuit. Daardoor wordt het voor mij en de redactie onmogelijk om dit werk voort te zetten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM druk met strafrechtelijk onderzoek rondom Johnny de Mol

De anonieme aangifte volgde op een eerdere aangifte van Johnny's ex Shima Kaes, waarin zij hem beschuldigt van mishandeling tijdens hun relatie in 2015.

John zet vraagtekens bij nieuwe getuigenis tegen Johnny de Mol

01:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!