Ab uit B&B Vol Liefde Beeld © Videoland
Romilde van Dongen
Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

'Ik ben bang dat er weinig wippies gemaakt gaan worden, Ab'

29 juli 2022 09:52

Romilde van Dongen (40) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Als single-expert smult ze van daten op televisie en ze steekt haar mening niet onder stoelen of banken. De komende weken neemt ze 'B&B Vol Liefde' onder de loep.

"Wat is het toch dat mensen geen vragen stellen?"

Ook al komen de liefdeskandidaten van heinde en verre naar je B&B, dat daten blijkt toch nog niet zo makkelijk. Interesse tonen en vragen stellen lijkt het thema van deze week. Meerdere B&B Vol Liefde-kandidaten hoor ik hierover klagen. Zo heeft Natasja dagenlang naar Dirk gehint dat hij ook weleens een vraag kon stellen, is Yovan hierdoor alweer vertrokken uit Frankrijk en besluiten Simone en Marian om hunk Martijn eens flink aan te pakken. Maar, wat is het toch dat mensen geen vragen stellen? Ik snap daar echt helemaal niets van. Je wil toch weten wie er voor je zit? Als dit iemand is met wie je misschien een relatie krijgt wil je daar toch alles van weten?

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Hans en Petra groeien naar elkaar toe in B&B Vol liefde

Romantische dates

Het leek zo gladjes te verlopen de afgelopen dagen op de B&B van Martijn in Portugal. Simone heeft haar draai helemaal gevonden, maar met de komst van Marian wordt de boel flink opgeschud. Ze wil Martijn zo snel mogelijk leren kennen en hem veroveren met een romantische date bij de waterval. Martijn vindt het heerlijk en kletst honderduit… over zichzelf. Hij filosofeert over de toekomst: "Als de B&B goed gaat, dan kunnen we een paar maanden dicht en dan ga ik vijf maanden naar het buitenland." Ja, dat klinkt inderdaad als een prima leven, maar wat zou Marian daarvan vinden? Martijn vraagt het niet… Marian baalt daarvan en ik snap dat. Als de twee terugkomen staat Simone voor hun neus. Nu is het haar tijd. Met een diner voor twee en haar zelfgemaakte pompoensoep hoopt ze het hart van Martijn te winnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ab ging de fout in bij Ted in B&B Vol liefde: 'Dat verweet ze me helaas'

Grote ogen

Martijn kan het bijna niet geloven, twee vrouwen die om hem vechten. Maar zijn euforie duurt niet lang, want een dag later trekken beide dames aan de bel. "Zijn er ook nog dingen waar je benieuwd naar bent van mij?" wil Marian weten. Martijn heeft geen idee. Hij heeft haar filmpje toch gezien en weet niet wat hij verder nog moet vragen. Ai. Oh, daar staat Simone ineens. Ze zit met hetzelfde: "Ik merk toch wel dat je veel over jezelf praat. En dat je over veel dingen doorpraat en dat je dan niet terugvraagt." De helblauwe ogen van Martijn worden groot. Simone voegt er nog even aan toe dat ook zij kunnen besluiten om te vertrekken. Oi oi oi. Hij lijkt compleet overdonderd: "Blijkbaar moet ik hier iets aan doen", stottert hij. Ja, Martijn, anders zijn deze dames zo weer vertrokken.

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Eigen televisieprogramma voor Desiree na B&B Vol Liefde?

Duidelijke taal

Op bloemeneiland Madeira heeft Ted heel andere dingen aan haar hoofd. Timmerman Piet bleek geen match en werd door haar naar huis gestuurd. Het gezelschap van Ab leek een verademing voor haar, hij spreekt een woordje over de grens en houdt van wijn, is sportief, wat wil je nog meer? Toch is de sfeer ineens omgeslagen. Het lijkt wel of Ab niks meer goed kan doen. Ted snauwt hem af in de auto en wanneer hij trots over zijn passie voor dure voetbalschoenen begint, is ze helemaal klaar met hem. "Ik krijg er een punthoofd van", zegt ze, "zeur niet, koop een paar schoenen, wat kan het je schelen of ze 25 euro of 3000 kosten." Oké. Duidelijke taal, Ted. Op de golfbaan gaat het al niet veel beter. "Je maakt een wippie", zegt Ab als hij haar slag wil corrigeren. Nou, ik ben bang dat er weinig wippies gemaakt gaan worden, Ab. En dat weet Ted ook, want Ab mag naar huis. Ze duwt hem nog niet de taxi in. "Two down, two to go, het kan alleen maar beter worden", zegt ze. Ik hoop het voor je, Ted. Ik hoop het!

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Vooruitblik: Harmjan uit B&B Vol Liefde in tranen tijdens telefoontje met zus

Flirten in het bubbelbad

Nu Giovanni vertrokken is heeft sportschool-Dave het Spaanse rijk alleen met Denise. Maar de volgende concurrent staat alweer klaar: Frank! En daar is Dave niet zo blij mee. Als een aap die boven op de apenrots staat laat hij Frank zien wie hier in charge is. Hij en Denise vliegen samen door de supermarkt en Dave weet precies hoe het eten moet worden klaargemaakt. Frank voelt zich het derde wiel aan de wagen. Zeg, gaan we nu hetzelfde krijgen als met Giovanni? Ik vind het eerlijk gezegd een grote fout dat Denise hem naar huis heeft gestuurd. Dat vond ik nou een leuke vent. Hij was zelfverzekerd, relaxed, hoefde zich niet zo te bewijzen. Maar hij kon niet tegen het front van Denise en sportschool-Dave op. Jammer. Tenzij die twee elkaar helemaal hebben gevonden, want daar lijkt het wel op. De date speelt zich - heel classy - af in het bubbelbad en daar wordt me een partijtje geflirt! Dave wil weten wat Denise met haar vriendin heeft besproken over hem. "Dat je humor hebt, dat vind ik heel belangrijk." En meer laat ze niet los. Dave denkt dat ze na een paar wijntjes wel meer gaat vertellen. "Op een gegeven moment ga ik wel iemand naar huis sturen", vertelt ze. Oei. Dat is iets wat sportschool-Dave misschien niet had willen horen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sylvia in tranen door Libera in B&B Vol Liefde: 'Kreeg klap in m'n gezicht'

Handen uit de mouwen

Ondertussen heeft Natasja het in la douce France supergezellig met Jos. Wat minder met Dirk. Maar, ik moet toegeven: Dirk heeft zich goed herpakt. Hij steekt zijn handen uit de mouwen en heeft het er zelfs voor over dat zijn mooie trui onder de verfvlekken komt. In de tuin doet Natasja een laatste poging: "Pak je moment, Dirk, wat wil je van me weten?" Een beetje overrompeld weet Dirk er een vraag uit te persen: "Natasja, hoe is het nu met je, nu je twee mannen over de vloer hebt?" Sja. Natasja vindt het niet goed genoeg. Ik ook niet. En eindelijk, eindelijk stuurt ze Dirk naar huis. Hij durft nog voor te stellen of hij de volgende dag zal vertrekken. Deze man slaat echt alles, hoor. Gelukkig houdt Natasja voet bij stuk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Komt Frank uit B&B Vol Liefde je bekend voor? Hier ken je 'm van

Rijk alleen

En nu hebben zij en Jos het rijk alleen. De twee gaan op date. De eerste echte date van B&B Vol Liefde. Haren netjes, mooie kleding aan, ze zijn allebei zelfs een beetje zenuwachtig! Hoe leuk is dit? Jos grist nog snel z’n pinpas mee, want hij is ouderwets: "Ik betaal", zegt hij. Love it. Maar bij het zien van de chique tent krijgt hij het benauwd. En dat zegt hij eerlijk. Ik smelt. Wat een leuk stel. Maar slaat die vonk over? Natasja staat open voor de romantiek met hem, maar hoe Jos erin staat is lastig te peilen. "Hij staat wel open voor de liefde, maar of dat voor mij is, daar ben ik nog niet achter", zegt Natasja. Wat Jos betreft komt deze vraag te vroeg: "Ik ken haar nog maar net." Zo is het maar net, Jos. Echte liefde heeft tijd nodig.

B&B Vol Liefde zie je elke werkdag om 20.30 uur op RTL 4 of kijk je vooruit bij Videoland.

Denise uit B&B Vol liefde schakelt hulp in om logés te keuren

02:38
Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!