Beeld © RTL

RTL komt met een Dr. Pimple Popper in het kwadraat-programma

27 juli 2022 14:37

Schurftmijt die gangetjes graaft in de huid, poreuze en loslatende teennagels of honderden cystes in een gezicht: in het nieuwe RTL 5-programma 'Mijn Huid Ziet Er Niet Uit!' komen de vreselijkste huidaandoeningen voorbij. Drie topdermatologen geven een kijkje in hun praktijk, terwijl zij patiënten behandelen.

"Ik ga er emotioneel aan onderdoor"

Dermatologen Menno, Emmilia en Göran krijgen tijdens consulten te maken met persoonlijke en schrijnende verhalen van hun patiënten. Zij helpen de mensen met een huidziekte om hen zo snel mogelijk te verlossen van hun pijn. "Ik weet niet wat dat is, een leven zonder pijn", zegt Hennie, een jonge vrouw die door heftige ontstekingen in haar oksels niet eens meer voor haar kindje kan zorgen. 

De dermatologen geven de patiënten een medische behandeling en houden ook rekening met de psychologische impact van de aandoeningen. "Wij artsen moeten de zin 'je moet er maar mee leren leven' uit ons vocabulaire verbannen. Niemand hoeft met een heftige huidaandoening door het leven te gaan", aldus Emmilia. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Met deze (reality)programma's kom jij de zomer door

In de eerste aflevering maken kijkers onder anderen kennis met Rainier die een gigantische bol op zijn hoofd heeft zitten. "Ik ga er emotioneel aan onderdoor. Ik zit thuis op de bank en doe niets meer." In dezelfde aflevering maakt de Rotterdamse Tahir zijn opwachting. Hij lijdt aan een ernstige ziekte die zorgt voor heftige ontstekingen over het hele lijf. 

Mijn Huid Ziet Er Niet Uit! is vanaf maandag 29 augustus wekelijks om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Eigen televisieprogramma voor Desiree na B&B Vol Liefde?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!