Beeld © RTL

Harmjan ontroerd door gevoelens voor Astrid in B&B Vol liefde

28 juli 2022 21:50

De frisse Oostenrijkse berglucht van St. Michael Im Lungau doet Astrid (48) goed in 'B&B Vol liefde'. Nu haar kinderen steeds meer op logé Harmjan gesteld raken, durft ook zij langzaam haar hart open te stellen. De gemütliche sfeer ontroert HJ, die op zijn beurt denkt dat hij de code heeft gekraakt.

"Het beeld dat ik van hem had, wordt bevestigd door hemzelf"

Als alleenstaande moeder beschermt Astrid haar kroost als een leeuwin. Ze draagt zelfs een shirt met tekst die van toepassing is op haar rol: met de woorden 'don't mess with mamasaurus, you'll get jurasskicked' houdt ze menig man vakkundig op afstand. Nu Harmjan doorheeft dat de weg naar haar hart te bereiken is via haar zoon en dochter zet hij vol in op de aanval. Met frisse tegenzin hijst hij zichzelf op een mountainbike - let wel, hij heeft een enorme hekel aan fietsen - om zich van zijn goede kant te laten zien.

Het werkt. "De spanning die dwarszat, heb ik losgelaten. Zoals ik eraan begon, van 'kom maar op', zo sta ik er nu weer in", vertelt Astrid. Ze ziet zelfs potentie in HJ. "Het beeld dat ik van hem had, wordt bevestigd door hemzelf. Een open, eerlijk iemand. In die zin is er een klik en is het gezellig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Astrid geeft eerste man na amper twee dagen de bons in B&B Vol Liefde: 'Dit wordt niks'

Astrid denkt dat de kinderen het leuk zouden vinden als er weer een man in huis is. "Ik heb het idee dat ze voelen dat er iets ontbreekt in huis. Dat is in eerste instantie hun papa en in tweede instantie is het een man die ook voor mama zorgt en mama eventueel helpt in het bedrijf." Om op haar eigen manier toenadering te zoeken, doet ze iets wat HJ andersom nog niet gelukt is: hem nat maken. 

Hij zit er niet mee. HJ is allang blij dat Astrid is losgekomen. "Dan kun je makkelijker plaagstootjes uitdelen. Soms spreken haar ogen boekdelen, ook al zitten ze verscholen achter een zonnebril." Als haar dochter HJ vervolgens vraagt of hij vaker mee komt fietsen, wordt er bij hem een gevoelige snaar geraakt.

"Ja, dat wil ik wel", zegt hij met tranen in zijn ogen, om vervolgens in zijn beste English te vervolgen: "De kinderen spreken natuurlijk Nederlands en Duits, dus ik heb wel tegen Astrid gezegd: 'Het is een very strange feeling, biking with a new family. Never thought that should be happen.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Astrid uit B&B Vol Liefde krijgt de kriebels: 'Dat is gewoon echt te snel'

HJ moet op een rustige manier een tandje bijzetten, want in de volgende aflevering is er een concurrent op komst als Ruud aanbelt bij Haus Nohra om óók mee te dingen om het hart van de B&B-eigenaresse. Als HJ maar heeft geleerd van de vorige keer, zoals in onderstaande video te zien is...

Hoe dat afloopt, zie je morgen om 20.30 uur op RTL 4. Of kijk de aflevering alvast bij Videoland. 

'Actie Harmjan giga afknapper voor Astrid in B&B Vol Liefde'

05:16

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!