Beeld © Instagram @kylieminogue

Laatste aflevering Neighbours best bekeken aflevering in 13 jaar

29 juli 2022 15:28

De soapserie 'Neighbours' is bijzonder succesvol afgesloten. Vrijdag werd na 37 jaar de allerlaatste aflevering uitgezonden en die heeft in thuisland Australië 1,2 miljoen kijkers getrokken, meldt Variety. Niet eerder werd een aflevering van de populaire serie daar zo goed bekeken.

De score van ruim 1 miljoen kijkers was vele malen hoger dan gebruikelijk. In de laatste week lagen de kijkcijfers tussen de 139.000 en 163.000 kijkers. In Melbourne, waar de serie zich afspeelt, zaten de meeste fans voor de televisie.

Neighbours sloot vrijdag af met een extra lange aflevering van 90 minuten. De serie was na bijna 9000 afleveringen gedwongen de stekker eruit te trekken omdat de Britse zender Channel 5, de belangrijkste geldschieter, zich terug had getrokken. De Australische producent kon geen nieuwe geldschieter vinden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het doek valt na 37 jaar voor Australische soaphit Neighbours

De soap begon in 1985 en betekende door de jaren heen de doorbraak van grote sterren als Jason Donovan, Kylie Minogue, Guy Pearce en Margot Robbie. Zij waren allemaal te zien in de slotaflevering. Ook onder anderen Natalie Imbruglia, Delta Goodrem en Holly Valance speelden in Neighbours.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Margot Robbie maakt comeback in slotaflevering Neighbours