De Slimste Mens Beeld © De Slimste Mens

Al deze BN'ers wonnen eerder al De Slimste Mens

20 augustus 2022 11:59

Voor de kandidaten van 'De Slimste Mens' is het deze week erop of eronder. Allemaal willen ze natuurlijk die trofee mee naar huis nemen en acteur Jacob Derwig (53) opvolgen als de winnaar van de populaire quiz. Ook déze BN’ers waren al eens de beste van het seizoen en verlieten de studio als winnaar.

Lisa Loeb

Cabaretier Lisa Loeb won het zomerseizoen van 2021 van De Slimste Mens. In de finale versloeg ze haar medekandidaten schrijver Joost Oomen en PowNed-verslaggever Bram Douwes. Bram ging als koploper de finale in, met nog 412 seconden, terwijl Lisa aan het begin van de finale nog 342 seconden had. Al snel werden de rollen omgedraaid: Lisa bleef goede antwoorden geven en daarmee de seconden van Bram wegspelen.

Met de vraag 'Wat weet je van de Nation of Islam?' werd een groot gat geslagen. Het lukte Bram niet meer om dat te dichten. Hij gebruikte zijn laatste seconden sportief: "Mag ik Lisa Loeb van harte feliciteren met het zijn van De Slimste Mens van 2021?!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

VI-kijkers halen uit naar 'arrogante' Maarten van Rossem in De Slimste Mens

Rob Kemps

Snollebollekes-zanger Rob Kemps kwam als winnaar van het 17e seizoen uit de bus. De Brabantse feestzanger won in de finale van presentatrice Emma Wortelboer en cabaretier Andries Tunru. De kandidaten waren aan elkaar gewaagd. Emma had na de ronde 'Het Collectieve Geheugen' net de minste seconden. In de finale ging het dus tussen Andries en Rob. En dat was behoorlijk spannend.

Met de vraag 'Wat weet u van Willeke Alberti?' won Rob het seizoen. Het feestbeest wist de vraag af te maken met het antwoord 'samen zijn' en speelde daarmee de overgebleven drie seconden van Andries weg. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Kemps neemt Ik Hou Van Holland tijdelijk over van Linda de Mol

Astrid Kersseboom

Astrid Kersseboom versloeg in de finale van de populaire quiz Jeroen Grueter en Francis van Broekhuizen. In de finale ging de strijd lange tijd gelijk op. Francis viel als eerste af, omdat ze struikelde over een vraag over panda's. Daarna namen Jeroen en Astrid het tegen elkaar op. De presentatrice wist hem uiteindelijk te verslaan met een kennisvraag over het Britse gerecht 'fish and chips'.

Ook presentatrice Marieke van de Zilver, voormalig langebaanschaatser Rob Hadders, econoom Peter Hein van Mulligen, radioman Roelof de Vries, voormalig Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck, columnist Angela de Jong, politicus Klaas Dijkhoff, acteur George van Houts, journalist Eric Smit, programmamaker Tom Roes, presentator Art Rooijakkers, stand-upcomedian Owen Schumacher, komiek Pieter Derks en presentator Arjen Lubach waren al eens de slimste van het stel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Slimste Mens-kijkers ergeren zich groen en geel aan pet van Michèlle Schimscheimer

Cabaretier Diederik Smit won het programma zelfs twee keer. In een speciale jubileumeditie, ter gelegenheid dat het programma al tien seizoenen op televisie was, namen de slimste oud-kandidaten het op tegen enkele kijkers. Het was voor het eerst dat gewone mensen mee mochten doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Goossens keert terug in de finaleweek van De Slimste Mens

Onder leiding van Philip Freriks en Maarten van Rossem gaan in De Slimste Mens elke werkdag drie bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan. Eerder werd bekendgemaakt dat dit jubileumseizoen twee series kent. Naast de serie op tv is er ook een speciale online reeks op NPO Star: De Slimste Mens: All Stars, met zestien fanatieke oud-finalisten.

De Slimste Mens is elke werkdag om 20.40 uur te zien op NPO 2.

Lisa Loeb deelt geheim achter winnen van De Slimste Mens

02:00

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!