Maarten van Rossem Beeld © KRO-NCRV/NPO2 - De Slimste Mens 02-08-2022

Maarten van Rossem haat fietsers: 'Ik heb moeten doden'

02 augustus 2022 21:38

Maarten van Rossem (78) zit in een moordlustige fase van zijn leven. Gisteren zei hij nog dat hij Johnny Depp (58) liever dood dan levend ziet en nu zijn de Nederlandse - en vooral Utrechtse - fietsers aan de beurt.

"Het gedrag van fietsers, vooral studenten in Utrecht, is volstrekt onacceptabel"

Na een vraag over de speed pedelec, vertelt deelnemer Anniko van Santen dat ze wielrenners 'best irritant' vindt. Presentator Philip Freriks hoort in haar verhaal Maarten van Rossem. Die haat namelijk alles wat los en vastzit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem onder vuur na uitspraken over Johnny Depp

"Het gedrag van fietsers, vooral studenten in Utrecht, is volstrekt onacceptabel. Als je zo'n klerelijer doodrijdt, dan heb jij het gedaan", begint Maarten meteen. Philip zegt dat rechters inderdaad automobilisten de schuld geven van het aanrijden van fietsers. Maarten daarop: "Het is dat ik dat nu weet anders waren er een tal van doden reeds gevallen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem laat geen spaan heel van Amalia's studiekeuze

Philip merkt op dat Anniko van Santen Opsporing Verzocht presenteert en dat Maarten met zijn gedrag straks nog in dat programma te zien zal zijn. Maar Maarten heeft zijn woordje voor de rechter al klaar: "Het is een kwestie van overmacht. Ik heb moeten doden."

De Slimste Mens zie je elke werkdag om 20.40 uur op NPO 2.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!