Janny en André Beeld © Omroep Max

Deze plekken ontdekken Janny en André in nieuw seizoen Denkend aan Holland

4 augustus 2022 14:01

Wie zin heeft in een heerlijk avondje slow tv en de nodige dosis humor moet vanavond even naar NPO 1 zappen. Janny van der Heijden (67) en André van Duin (75) zijn namelijk opnieuw gevolgd tijdens hun avonturen voor een gloednieuw seizoen van 'Denkend aan Holland'.

Reisleidster Janny neemt haar taak uiterst serieus en heeft een paar prachtige routes uitgestippeld, zodat ze samen met haar kameraad Nederland te water kan ontdekken. Scheepshond Nhaan, het oogappeltje van Janny, is er al klaar voor. Maar naar welke plekken brengt hun vertrouwde boot Pollux hen?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hond Janny van der Heijden om bizarre reden geblokkeerd op Instagram

In de eerste aflevering doen Janny en André Leiden aan. De vaartocht begint bij de Hortus Botanicus en brengt het presentatieduo via het centrum naar de Kagerplassen om te eindigen in Katwijk aan Zee.

Een week later is Middelburg het vertrekpunt. Na een chocoladeproeverij - waar lekkerbek Janny vast naar uitkijkt - ontdekken ze onder andere het traditionele Arnemuiden en sluiten ze de dag af in de haven van Veere met een koud Zeeuws biertje en een schaal bruin fruit.

In aflevering drie neemt André voor één keer het werk van Janny over. Ze zijn namelijk in 'zijn' stad: Amsterdam. Janny en André varen vlak langs het bronzen standbeeld van de presentator bij Theater Carré en zetten koers richting Durgerdam. De volgende dag doen ze schiereiland Marken aan - waar ze worden toegezongen door een mannenkoor - en laat André zijn wens in Volendam in vervulling gaan. Hij wil namelijk met Janny in Volendammer kostuum op de foto.

Het seizoen sluiten de twee af in de natuur van Groningen. Ze varen over één van de mooiste vaarwegen van Groningen: het Reitdiep. Janny kan vervolgens haar geluk niet op als ze een bezoek brengen aan vissersdorp Zoutkamp. Daar huurt ze na een cursus garnalen pellen twee solexen waarmee ze naar Houwerzijl kunnen tuffen voor hun volgende activiteit. De tocht eindigt vervolgens bij de wadden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Janny van der Heijden berispt arrogante collega's: 'Je bent niet bijzonder'

Denkend aan Holland is vanaf donderdag 4 augustus om 21.25 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!