Roxeanne Hazes genoot van kinderloze opnames van Beste Zangers

02:04

Roxeanne Hazes vond liefde voor muziek terug tijdens Beste Zangers

4 augustus 2022 16:14

Vanaf 11 augustus is het elke donderdagavond weer tijd voor 'Beste Zangers'. Roxeanne Hazes (29) kan dan nog lekker met de voetjes omhoog, aangezien de zangeres in de eerste aflevering centraal staat. Het samenzijn met andere muzikanten deed de Hazes-telg goed. Ze vond zelfs weer het plezier in muziek maken terug, vertelt ze aan 'Veronica Superguide'.

"Ik stond zo lang stil. Dat maakte me onzeker"

Rox vertelt dat ze het plezier voor muziek maken 'even kwijt' was. "Door die coronaperiode wist ik niet meer zo goed waar ik aan toe was; ik stond zo lang stil. Dat maakte me onzeker", aldus de zangeres. Dankzij haar deelname aan Beste Zangers - iets waar ze eerder een paar keer voor bedankte - voelde ze ineens weer: dit is geen werk, dit zijn gewoon muzikanten onder elkaar die doen wat ze het liefste doen. Volgens 'Dochter Dré', zoals ze zichzelf op Instagram noemt, zijn er gedurende de opnames 'heel bijzondere gesprekken' gevoerd. Dat iedereen die een televisie heeft straks mee kan luisteren, deert haar niet.

"Er zijn heus wel dingen die ik voor mezelf wil houden, maar over het algemeen ben ik heel open, ook op Instagram. Ik spreek me uit over body positivity, over niet goed in je vel zitten en in therapie gaan", vertelt ze. "Laatst heb ik nog verteld over mijn miskraam en hoeveel steun ik toen aan Erik had. Onderwerpen waar mensen niet snel over praten en waarmee ik anderen kan helpen. Kwetsbaar durven zijn is juist mijn kracht."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom huilt iedereen altijd in Beste Zangers? Claudia de Breij legt uit

Roxeanne liet zich dan ook tijdens de opnames van haar meest kwetsbare kant zien, al was het bewerken van andermans muziek niet altijd even makkelijk. "De eerste keer dat ik een nummer moest zingen, was ik ongelooflijk nerveus. Je hoopt toch dat het goed uitpakt", blikt ze terug. "Toen ik de beelden terugkeek, zag ik mezelf echt zoeken: hoe ga ik dit geloofwaardig en vol zelfvertrouwen doen? Maar gaandeweg zag ik dat zelfvertrouwen steeds meer komen. Op een gegeven moment had ik zelfs een beetje schijt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aanhouding in onderzoek rond neergeschoten vriend Beste Zangers-deelnemer

Vanaf 11 augustus is het jubileumseizoen van Beste Zangers te zien om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1. Daarin doen onder anderen Jaap Reesema, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena en Blanks mee.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!