Tommy van Lent: ‘In het begin kreeg de familie Verduyn haat’

30:12

GTST-actrice Tamara Brinkman was bang voor reacties op verkrachtingsscène

6 augustus 2022 13:49

(Let op: dit artikel gaat over verkrachting en kan triggerend werken.) Actrice Tamara Brinkman (44) had afgelopen seizoen een heftige verhaallijn in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Haar personage Saskia werd verkracht door Roman, gespeeld door Kiefer Zwart (33). De aflevering werd uitgezonden vlak nadat de aantijgingen rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag bij 'The voice of Holland' aan het licht kwamen. "We hadden natuurlijk niet kunnen voorzien dat het zó actueel zou zijn op het moment van uitzenden", blikt de actrice terug in 'GTST: De Podcast'.

"Je kan het nooit honderd procent goed doen"

Tamara vertelt dat de hele verhaallijn rondom de verkrachting 'heftig' was om te spelen. Dat het onderwerp uiteindelijk zo actueel zou zijn, had ze nooit kunnen bedenken. "Ik merkte wel dat ik het daardoor ook extra spannend vond. Zo van: o, gaan mensen nu denken dat we dit expres doen?" vertelt ze.

Dat is natuurlijk helemaal niet aan de orde, want de scripts van Goede Tijden, Slechte Tijden worden al maanden van tevoren bedacht en geschreven. Toch was de actrice bang dat mensen zouden denken dat ze 'mee zouden willen liften' op het nieuws. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bertrie Wierenga verklapt lot GTST's Shanti na spannende cliffhanger

"Ik merkte ook dat ik het in uitlatingen in de pers - of op mijn eigen social, als ik daar iets over deelde - heel voorzichtig wilde doen. Ik wilde niemand laten schrikken of kwetsen", deelt ze in de podcast. "Dat vond ik wel ingewikkeld, want je kan het nooit honderd procent goed doen. Er zal altijd iemand zijn die het misschien niet goed opvat."

Toch waren de meeste reacties volgens Tamara enorm lief. Het is volgens de actrice dan ook goed dat ook dit soort verhaallijnen voorbijkomen in GTST. "Veel vrouwen willen er, als het ze overkomt, niet over praten omdat ze zich schamen. Maar dat is juist heel belangrijk. En ik hoop dat we dat een beetje hebben kunnen laten zien. Dat dat je heel erg kan helpen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe actrice maakt haar opwachting in GTST als Nola Sanders

Ook RTL Boulevard heeft een eigen podcast. In de meest recente aflevering van de RTL Boulevard Reality Podcast zijn Stevie en Luca van Ex on the Beach te gast. Beluister de podcast op SpotifyApple Music of Google Podcasts, of bekijk 'm hieronder.

Aflevering 5 RTL Boulevard Reality Podcast: Ex on the Beach

22:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!