Natasja en Menno Beeld © Videoland/B&B Vol Liefde
Romilde van Dongen
Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

'Ligt het aan mij of zijn er bijna alleen maar mismatches dit seizoen?'

5 augustus 2022 09:44

Romilde van Dongen (40) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Als single-expert smult ze van daten op televisie en ze steekt haar mening niet onder stoelen of banken. De komende weken neemt ze 'B&B Vol Liefde' onder de loep.

"Maureen probeert huisvriendin Ingrid voor haar karretje te spannen, die moet vragen of ze vanmiddag wat leuks gaan doen"

Gebekvecht

Wie denkt dat B&B Vol Liefde een avondje relaxed bankhangen is, heeft het goed mis. Deze week word ik overvallen door een bonte mix aan emoties. Ik ben vertederd door het openbreken van Martijn, word een beetje verdrietig van de situatie van Hans in Italië, erger me aan het muurtje dat Natasja optrekt naar Menno en krijg het gewoon een beetje warm van de komst van Ben bij Denise. Maar het is plaatsvervangende schaamte die overheerst. Bij het gelieg van Harmjan (JamJam), de ietwat overdreven reactie daarop van Astrid, het puberale gedrag van Hans naar de piepjonge Daisy en het ongegeneerde gebekvecht tussen Richard en Maureen. Oi oi oi. Jongens, toch. Ligt het aan mij of zijn er bijna alleen maar mismatches dit seizoen? Ik vraag me steeds meer af of dit programma wel de juiste manier is om de liefde te vinden. We zouden het bijna vergeten, maar naast vermakelijke televisie is dat natuurlijk het doel van dit programma.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harmjan krijgt verbale billenkoek van Astrid in B&B Vol Liefde

Grens bereikt

Het leek Harmjan in Oostenrijk zo voor de wind te gaan. Hij deed een vreugdedansje nadat Alex naar huis ging en lijkt totaal niet onder de indruk van concurrent Ruud. Alsof hij er al jaren woont geeft hij Ruud een rondleiding en legt meteen even de handleiding van Astrid uit. Wel zo handig. Vanavond is Astrid niet beschikbaar, ze eet met de kinderen, dus dat betekent dat Harmjan alleen eet. En nu dus gezellig met Ruud. Het is maar wat je normaal vindt. Maar het gaat mis als Ruud wil weten of er al iets gebeurd is tussen Harmjan en Astrid. Daar overspeelt hij zijn hand. "Er is al iets gebeurd", bekent hij. Maar wat dan? Hebben ze gezoend? Ik wil het weten! Maar voor Astrid is er weer eens een grens bereikt: ze heeft geen zin in 'dit soort spelletjes’ en roept Harmjan bij zich als een stout kind dat straf krijgt. O jee. Harmjan heb je zitten liegen, dan? "We hebben een heel goed gesprek gehad, daarna heb je mij een omhelzing en een kusje gegeven", somt Astrid op. Aaah, een kusje! Maar dus niet een kus zoals hij aan Ruud vertelde. Och, die arme Harmjan, hij stottert en weet niet waar hij het zoeken moet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natasja zet vroege vogel Menno buiten in B&B Vol Liefde: 'Hier is een tent'

Tien punten voor Ruud

"Je gaat gewoon te snel", zegt Astrid. Harmjan belooft dat hij de handrem zal aantrekken. Och, die twee. En hoewel Astrid haar metershoge muur weer optrekt – "De deur is weer dicht" – zie ik de genegenheid tussen haar en Harmjan. Ze pakken elkaars handen. Die blikken tussen die twee. Dat ziet er wel een beetje verliefd uit, hoor! En ik snap Harmjan ook wel, hij vindt Astrid zo leuk en heeft het verhaal wat aangedikt. Kom op Astrid, geef Harmjan wat hij wil, een heerlijke zoen! Wat is de liefde toch lastig soms, hè? Ondertussen pakt Ruud zijn kans en helpt Astrid in de B&B door lekker te stofzuigen. Astrid wilde tegengas, nou, die geeft hij. Het is tijd voor een koffiepauze en wel nu. Twee minuutjes, dan komt Astrid. "De tijd gaat nu in", roept Ruud. Ik mag deze man wel. Wat nou regeltjes, Astrid moet wat meer genieten van het leven en vooral ontspannen, vindt Ruud. Er gebeurt wel wat in het hoofd van Astrid. Ruud pakt door: ze mag Harmjan wel wat meer klusjes geven, want die doet toch alles wat ze zegt. Haha. Tien punten voor Ruud.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Astrid uit B&B Vol Liefde bijt van zich af na online haat: 'Dit gaat héél ver'

Fanatieke Natasja

De sfeer op de B&B van Natasja in Frankrijk is minder gezellig. Vroege vogel Menno is verbannen naar een tent in de tuin omdat hij Jos anders wakker maakt. Menno doet alles om haar aandacht te krijgen, maar dat lukt niet echt. Als ze even het welbekende ‘koffietje’ doen gaat hij ervoor, hij wil alles van haar en de B&B weten. Maar ik zie aan haar hele houding dat Natasja Menno niet ziet zitten. Natasja is op Jos. Menno zit alleen maar in de weg. Als hij dan ook nog begint over ‘wij’ is de maat vol. "We?" vraagt ze. Dat is wel wat snel, Natasja wil graag een rustig Frans tempo. Ik denk dat als Jos zoiets had gezegd, Natasja het geweldig had gevonden. Maar Jos zegt dat niet. Jos is nog steeds niet te peilen. Natasja wordt er gek van. Op de golfbaan hoopt ze hem nog voor zich te winnen, maar dat mislukt faliekant. Als ze een mis hit slaat is Jos onverbiddelijk. "Die telt niet, toch?" vraagt de fanatieke Natasja. "Alles tellen we", vindt Jos. Oei. En Natasja kan blijkbaar slecht tegen haar verlies, want ze stopt er zelfs mee voor vandaag. Dat vindt Jos een afknapper: "Stel je niet zo aan, denk ik dan." Niet de woorden van een verliefd iemand, als je het mij vraagt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ted uit B&B Vol Liefde noemt sneer van logé Piet 'jammer'

Alles op z'n tijd

Over ongemakkelijke situaties gesproken, Maureen en Richard verdienen echt de hoofdprijs voor elkaar beleefd afbekken. Maureen heeft het niet naar haar zin, ze wil wat leuks doen, maar Richard stort zich elke dag vol adrenaline op de aanleg van zijn camping. Ze doet haar beklag bij Simone en dan volgt het ongemakkelijkste gesprek ooit: "Jij bent vast zo’n type dat lekker verzorgd wil worden", begint Simone. "Grappig dat je dat zegt, want ik ben juist zelf heel verzorgend", kaatst Maureen terug. De passieve agressiviteit vliegt me om de oren. Simone is er al gauw klaar mee en als Maureen een monoloog afsteekt perst ze er af en toe een "Hmmm" of "Ja, precies" uit. Maar dan hoort Richard haar geklaag: "Beetje minder roddelen, beter zwemmen, beetje genieten." Alles op z’n tijd, vindt Richard. "Alles op z’n tijd of op jouw tijd?" vraagt Maureen uitdagend. En dan gooit Richard het eruit: "Maureen, je bent een schat van een mens, maar je bent bij mij op visite en we gaan het doen zoals ik het wil. Je kunt een taxi pakken en dan ga je lekker naar het strand toe." Oké, fair enough.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank uit B&B Vol Liefde geeft ongezouten mening over Dave

Bord voor je kop

Maar het is niet enough voor Maureen. Ze probeert huisvriendin Ingrid voor haar karretje te spannen, die moet vragen of ze vanmiddag wat leuks gaan doen. Richard trekt het allemaal niet meer en blaast stoom af bij Simone. "Dag torteltuifjes", roept huisvriendin Ingrid en een beetje betrapt stappen de twee van elkaar weg. De verliefdheid van deze twee straalt ervan af. Ik begrijp er nog steeds niets van. Bonjour Maureen naar huis, Richard! Je hebt je vrouw toch al gevonden? Maar nee, we moeten weer minutenlang ongemakkelijke televisie kijken waarbij Richard zich herpakt en echt z’n best doet om zo aardig mogelijk te doen naar Maureen. Die op haar beurt nog genoeg kansen ziet: "Niks is nog beklonken, het kan nog alle kanten op." Over een bord voor je kop gesproken. Nou, saaie televisie is het in elk geval niet.

B&B Vol Liefde zie je elke werkdag om 20.30 uur op RTL 4 of kijk je vooruit bij Videoland.

Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!