Outlander Beeld © ITV

Zwijmelen gegarandeerd: populaire dramaserie Outlander krijgt een prequel

05 augustus 2022 16:38

Fans van de Netflix-serie 'Outlander' kunnen hun geluk niet op: er staat ze namelijk niet alleen een nieuw seizoen te wachten, er komt ook nog eens een prequel aan. De serie gaat 'Blood of My Blood' heten en zal inzoomen op het liefdesverhaal van de ouders van Jamie Fraser: Ellen MacKenzie en Brian Fraser.

Outlander is een tijdreizigersdrama dat draait om Claire Randall, een verpleegster die net na de Tweede Wereldoorlog op mysterieuze wijze verdwijnt en terechtkomt in het 18de eeuwse Schotland. Eenmaal daar wordt ze verliefd op Jamie Fraser, een jonge man die haar steeds beschermt in de levensbedreigende wereld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tom Ellis zat bijna in Outlander, maar dat 'zou lastig geweest zijn'

In de prequel Blood of My Blood komen we dus meer te weten over het liefdesleven van de ouders van Jamie. Deze afleveringen zullen zich afspelen vóór het eerste seizoen van de oorspronkelijke serie. De prequel komt niet helemaal als een verrassing, want Diana Gabaldon, die de Outlander-boeken schreef, liet in 2020 al weten dat ze ook een boek zou schrijven over Jamies ouders en ook zou optreden als adviserend producent voor een bijbehorende serie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bingen die hap: makers Outlander kondigen zevende seizoen aan

Wanneer de prequel eraan komt is nog niet duidelijk, maar wat we wel al weten is dat seizoen 7 van Outlander eind 2022/begin 2023 te zien zal zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Céline Dion samen met Outlander-hottie te zien in nieuwe film

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!