Theo Janssen verklaart floppen VTBL met Humberto Tan

8 augustus 2022 07:00

Met de terugkeer van voetbaltalkshow 'VTBL' bij RTL 7, keert ook Theo Janssen vanaf maandag terug als analist bij het programma. Hij heeft het volste vertrouwen dat het praatprogramma nu wel een succes wordt, in tegenstelling tot enkele jaren geleden.

Toen Janssen twee maanden geleden via Instagram zijn afscheid bij NOS Studio Voetbal aankondigde, schreef hij al dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Wat die inhield, hield de 41-jarige Arnhemmer voor zijn volgers nog even in het midden, maar Janssen zelf wist toen al dat hij bij de start van de eredivisie bij RTL 7 zou zitten. "Toen daar de gedachte speelde om VTBL weer op te starten hebben ze gepeild of ik interesse zou hebben", vertelt Theo aan het ANP. "Ik stond open voor dat gesprek en toen ik hoorde hoe en met wie, was alles vrij snel rond."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Simon Zijlemans en Frank Evenblij blazen talkshow VTBL nieuw leven in

RTL 7 blaast met VTBL nieuw leven in een al bestaand format dat enkele jaren geleden wegens tegenvallende kijkcijfers van de buis werd gehaald. Het programma, dat toen gepresenteerd werd door Humberto Tan, was nog geen vier maanden te zien. "Het was voorheen heel lastig om te praten over iets wat er in een wedstrijd gebeurd was, terwijl je er geen beelden bij kon laten zien. Dat hoorden we indertijd ook veel terug van kijkers, dat ze dat toch wel misten", zegt Janssen, die ook toen al aan boord was bij VTBL.

Dat de beelden er nu wel zijn, is slechts een van de redenen dat Theo uitkijkt naar zijn nieuwe avontuur bij RTL. "Kijk, Studio Voetbal is een begrip en zal dat waarschijnlijk ook nog jaren blijven. Dit is toch weer wat nieuws dat we moeten gaan opstarten en daar wil ik graag bij helpen." Dat specifiek twee bekenden van hem ook aan tafel zitten, maakte de overstap nog leuker, zegt hij. "Jan Boskamp, die ook analist is, ken ik al jaren en ook met Simon Zijlemans, die presenteert, heb ik rondom de Champions League al vaak aan tafel gezeten. Dat er chemie is aan zo'n tafel is heel belangrijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

VTBL keert terug bij RTL 7

Dat juist Janssen van alle oud-voetballers die aan een tafel zouden kunnen praten over de sport steeds weer opduikt in de talkshows, heeft er volgens hem zelf mee te maken dat hij zo positief is. "Ik zal nooit een speler zomaar afbranden, want ik zit er niet om spelers af te kraken of kapot te maken. Wat ik wel doe is aangeven wat er beter zou kunnen. En het is fijn dat mensen enthousiast zijn over hoe ik dingen vertel en uitleg."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe voetbaltalkshow Wilfred Genee heet Veronica Offside

Over een plek aan het hoofd van een talkshowtafel heeft Janssen naar eigen zeggen nog nooit nagedacht. "Nee, en ik vind mezelf ook wel prima als analist. Bovendien zou ik als presentator weer helemaal onderaan de ladder moeten beginnen. Nee hoor, laat mij maar lekker analist."

Voetbalfans kunnen de komende tijd hun geluk niet op met de nieuwe voetbalpraatprogramma's: 

Rob Goossens: 'Goksite betaalt vernieuwde Voetbal Inside'

05:32

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!