Tjerk en Ben in B&B Vol Liefde Beeld © RTL/Videoland

Tjerk vindt nieuwkomer Ben in B&B Vol Liefde niet van Teds niveau: 'Je moet OSM hebben'

8 augustus 2022 21:53

Tjerk voelt zich in 'B&B Vol Liefde' koning te rijk als enige man in de bed and breakfast van Ted. Maar daar komt al snel verandering in wanneer de olijke Ben voor de deur staat. Tjerk vindt hem he-le-maal niks.

"OSM is Ons Soort Mensen, zeggen wij dan"

Wanneer Tjerk wakker wordt op Madeira heeft hij het rijk voor zich alleen, althans, samen met Ted. Hij zoent haar driemaal en gaat aan de gedekte ontbijttafel zitten. "In mijn eigen familie is dat ook zo, wij kussen elkaar elke ochtend. Dat kwam voor mij heel warm over. (...) Ik heb het gevoel dat wij een beetje uit dezelfde school komen. Dat we het goed met elkaar kunnen vinden", zegt Ted over de enige man in huis. 

Wat de twee dan nog niet weten is dat er een nieuwe liefdeskandidaat op weg is naar de B&B. En wat blijkt: Ben en Ted kennen elkaar al via via. Tjerk is totaal niet onder de indruk van de flamboyante Ben. "Wat een Pipo de Clown, dacht ik, met die pet op."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tjerk uit B&B Vol liefde zocht eerder al eens een vriendin op tv

Toch blijft Tjerk een beetje op de achtergrond. "Ik denk dat Ben niet bij Ted past. Verschillende achtergronden, verschillende opleidingen. Het is een ander niveau", zegt Tjerk, die vervolgens met een bijzondere uitspraak komt. "Ted is meer OSM, weet je. Je moet OSM hebben." OSM? Wat is dat dan? "OSM is Ons Soort Mensen, zeggen wij dan. Niet denigrerend bedoeld, maar dat zijn mensen die uit een andere kring komen. Een ander intelligentieniveau. Dat is vaak moeilijker communiceren. Dat geeft een verschil. Heel simpel."

Ook Ted heeft erover nagedacht. "Ik denk niet dat hij een gesprek aan kan gaan met Frans- of Engelstalige mensen. Dat is voor mij een negatief punt. Zoals je weet heb ik hier een hele hoop Franstalige vrienden en die zouden het enig vinden voor mij als ik een Franssprekend iemand naast me heb."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ted uit B&B Vol Liefde noemt sneer van logé Piet 'jammer'

"Ben is een schat van een man, maar ik praat niet op dezelfde manier als hij het doet en wel op de manier als Tjerk het doet", gaat OSM'er Ted verder. "Hij zegt dat hij een gezellige vrouw wil en als hij mij daarvoor kiest, dat kan. Maar ik denk dat ik niet alleen de gezellige vrouw wil zijn, maar meer dan de gezellige vrouw wil zijn."

Tot nu toe lijken de OSM'ers Ted en Tjerk goed bij elkaar te passen. Of Ben toch nog toe kan slaan, zie je in de vervolgafleveringen van B&B Vol Liefde. Elke werkdag om 20.30 uur bij RTL 4 of bij Videoland.

Bij de eerste ontmoeting tussen Tjerk en Ted liet hij haar flink blozen. Je ziet dat in de video hieronder.

Tjerk laat Ted blozen: 'Dat kan niet goed zijn'

02:33

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!