Beeld © KRO-NCRV / De Slimste Mens 08-08-2022

De Slimste Mens-kijkers woedend door tijdrekken Jip: 'Moet verboden worden'

08 augustus 2022 21:32

Het is één van de weinige dingen die bij kijkers van 'De Slimste Mens' constant ergernis opwekt: het tijdrekken in het finalespel. In de aflevering van maandag maakte Jip van den Toorn ook weer eens handig gebruik van, waardoor zij uiteindelijk wist te winnen van Roos Abelman. Onverdiend, volgens velen op de bank.

"Toch is dat onsportief"

Anniko van Santen is er in deze aflevering wederom met de winst vandoor gegaan, waardoor Jip en Roos tegenover elkaar in de finale staan. Het wordt al snel een spannende strijd waarin Jip het voortouw lijkt te hebben. Maar als ze nog één antwoord moet geven dat bij het woord 'pupil' hoort, gaat het mis. 

Dan is Roos aan de beurt en kan ze Jip met drie goede antwoorden wegspelen. Maar ze weet echter helemaal niets van prinses Charlène van Monaco. Uiteindelijk moet ze passen met nog vijf seconden op de klok. Appeltje eitje voor Jip, zou je denken, maar die weet ook precies niks van Charlène. En dus treuzelt en treuzelt Jip tot ze vier seconden heeft. Dan vraagt Philip Freriks haar iets over muziekplatform Spotify. Met het woord 'muziek' is het dan ook direct gedaan en dus moet Roos naar huis.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers gefrustreerd door 'zoveelste' fout in De Slimste Mens

De kijkers thuis roepen het vaker, maar ook deze aflevering zijn er weer veel klachten over het tijdrekken in De Slimste Mens. 'Deze aflevering bewijst trouwens maar weer dat deze ‘seconde’ regel moet worden verbannen', zegt iemand geïrriteerd. 'Toch is dat onsportief', zegt een andere kijker van de populaire kennisquiz. 'Echt, dat gedoe met die seconden moeten ze verbieden', zegt weer iemand anders.

Een kijker biedt een goed alternatief voor de regel: 'Na 10 of 15 seconden geen juist antwoord geven gaat beurt automatisch over. Lost probleem van seconden sprokkelen op.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

De Slimste Mens-kijkers raken niet uitgepraat over dubbelganger van Maarten van Rossem

De Slimste Mens zie je iedere werkdag rond 20.40 uur op NPO 2.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!