Davina Michelle, Sanne Hans en Glennis Grace Beeld © Beste Zangers/AVROTROS

Deze artiesten scoorden een megahit door Beste Zangers

9 augustus 2022 15:42

Pak de tissues er maar bij, want een nieuw seizoen 'Beste Zangers' staat voor de deur. We kunnen ons wel afvragen of er gehuild gaat worden, maar Roxeanne Hazes (29) heeft al bekendgemaakt dat ze in de eerste aflevering haar tranen al niet kon bedwingen. Naast tranen staat het zangprogramma ook garant voor wat anders: hits. Vrijwel ieder seizoen wordt er wel een monsterhit gescoord. De grootste hits uit 'Beste Zangers' hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Davina Michelle - Duurt Te Lang

Een hitlijst met hits uit Beste Zangers moet bijna wel starten met 'Duurt Te Lang', een nummer van Glen Faria dat in Beste Zangers gecoverd werd door Davina Michelle. Met haar typerende stem en nog typerendere accent wist Davina dit nummer om te toveren tot een ware hit, die haar carrière de kickstart gaf die die nodig had. In 2018 was Davina met het lied zelfs de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000, waar ze ook de NPO Radio 2 Top 2000 Award voor kreeg.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Roxeanne Hazes vond liefde voor muziek terug tijdens Beste Zangers

Miss Montreal - Door De Wind

In 2020 coverde Miss Montreal, ook wel Sanne Hans, het nummer 'Door De Wind', dat Stef Bos schreef voor de Belgische zangeres Ingeborg. Door de emotionele wijze waarop Sanne het lied vertolkte bracht ze niet alleen de andere artiesten in de ruimte aan het huilen, maar ook zichzelf. Toen haar versie van 'Door De Wind' werd uitgezonden, bleek dat de emotie ook overkwam bij de mensen thuis: Sanne pakte hoge noteringen in de Nederlandse Top 40 en Single Top 100. Ook behaalde ze aan het einde van het jaar de 29e plek in de Top 2000.

Glennis Grace - Afscheid

Het is Volumia! met Xander de Buisonjé aan het roer dat in 1998 al een hit scoort met het nummer 'Afscheid'. Wanneer Glennis Grace in 2011 het nummer door haar strot laat komen krijgt het nummer echter een heel andere dimensie. Veel mensen kennen nog wel de wijze waarop ze 'Nee! Nee! Neeee!' zong in het lied. Glennis pakte dan ook een nummer 1-hit met 'Afscheid'. Het nummer stond op de eerste plaats in de iTunes Top 30 én in de Singles Top 100.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Waarom huilt iedereen altijd in Beste Zangers? Claudia de Breij legt uit

Tino Martin - Zij Weet Het

Artiesten die een hit willen scoren, moeten misschien nog eens naar het repertoire van Glen Faria kijken. Want ook zijn nummer 'Zij Weet Het' werd een absolute hit toen Tino Martin er zijn draai aan gaf in Beste Zangers. Sindsdien heeft Tino niet meer iets te weinig monnie in z'n zakken. Het nummer eindigde uiteindelijk op plek tien in de Nederlandse Top 40.

Do - Hij Gelooft In Mij

Voor Do was haar deelname aan Beste Zangers ook een succes. In 2011 gaf zij haar eigen draai aan het nummer 'Zij Gelooft In Mij' van volkszanger André Hazes. Ze zong wel 'hij' in plaats van 'zij'. Het nummer maakte veel los bij de mensen op de bank, maar ook zeker bij de kijkers thuis. Ze scoorde er namelijk een nummer 1-hit mee.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Déze artiesten doen mee aan nieuw seizoen Beste Zangers

Thomas Berge - Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn

We horen je denken: Thomas Berge, in een hitlijst? Zeker, Chiel Ottink, zoals de zanger écht heet, staat in deze hitlijst. In 2009 coverde hij de Gordon-klassieker 'Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn'. En dat deed Thomas niet geheel onverdienstelijk. Hij bereikte er de eerste plaats mee in de Single Top 100, meer dan tien jaar geleden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!