Beeld © NPO

De Slimste Mens-kijkers roemen Anniko en hekelen Jip

09 augustus 2022 22:08

Jip van den Toorn maakte zich begin deze week niet bepaald populair door flink te gaan tijdrekken in 'De Slimste Mens' en ook vanavond kon ze op weinig sympathie rekenen. Haar fanatieke gedrag schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat, terwijl Anniko van Santen juist overspoeld werd met complimentjes.

"Ik ben de kakkerlak van het seizoen"

Jip lijkt zich al aan het begin van de uitzending te realiseren dat de laatste aflevering niet heeft gewonnen omdat ze zoveel vragen goed had. "Ik had hier eigenlijk niet mogen zitten, ik ben de kakkerlak van het seizoen", zo geeft ze toe.

Het gaat al snel in de aflevering mis als Jip Patty Brard lijkt te verwarren met Patricia Paay. Als ze de vraag 'wat weet je van Patty Brard?' moet beantwoorden, heeft ze het onder andere over een sekstape en Adam en Christina Curry. Als ze niet veel later een video krijgt te zien van Euvgenia Parakhina die bij een talkshow over de oorlog in Oekraïne praat en daar zoveel mogelijk over moet zeggen, gaat ze opnieuw de mist in. Jip zoomt namelijk alleen in op de oorlog, terwijl het juist om Euvgenia blijkt te gaan. Als medekandidate Carolina Dijkhuizen vervolgens wel alle goede antwoorden weet te geven, is Jip flink gefrustreerd. "Dit ging toch over oorlog en niet over danseressen?" zo roept ze uit.

Op Twitter reageren kijkers verontwaardigd over de niet sportieve reactie van Jip:

Iemand die wél de nodige lof krijgt, is Anniko van Santen. Zij weet ook deze aflevering het ene na het andere goede antwoord te geven en is dan ook de winnaar van de dag.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!