Tranen in Portugal: Simones avontuur zit erop

03:17

Tranendal in Portugal: Martijn laat Simone, zichzelf, zijn ouders en Marian huilen in B&B Vol Liefde

10 augustus 2022 21:45

Tot nu toe zijn er nog weinig emotionele momenten in 'B&B Vol Liefde', maar nu de aflevering van woensdag erop zit, hebben kijkers wel weer even genoeg tranen gezien. Een waterval aan tranen ontspringt namelijk in Portugal, waar Martijn een bed and breakfast runt samen met zijn ouders. De reden? Martijn stuurt Simone weg, die hij juist zo leuk vindt. Het zorgt voor tranen bij Simone, Martijn, Marian en zijn ouders. Eigenlijk alleen de net gearriveerde Susanne houdt het nog droog.

"Ik heb het hier heel fijn gehad, maar het hoort erbij"

Martijn geeft eerst bij Simone aan dat hij eigenlijk merkt meer voor Marian te voelen dan voor de vrouw die helemaal vanaf Hawaii naar hem toe is gekomen. Tijdens een wandeling met de hond gooit hij het hoge woord eruit. "Ik moet keuzes gaan maken en dat is gewoon niet leuk. Ik merk bij jou dat jij het hier heel erg leuk vindt en dat je mij volgens mij ook wel heel erg leuk vindt." Dat vindt Martijn lastig, want toen hij ging surfen met Marian, merkte hij dat hij haar vooral heel erg leuk vindt. "Ik heb het er moeilijk mee, want ik ben gewend dat jij er bent."

Simone heeft ook wel door dat Martijn, die 'ook wel weet hoe hij er zelf uitziet...', meer een oogje heeft op Marian. Al met al komen Simone en Martijn gezamenlijk tot de conclusie dat het gevoel tussen hen niet zo groeit als ze zouden willen. "Ik vind het zo erg", zegt Martijn dan nog, terwijl hij Simone dramatisch tegen zich aandrukt. "Je past er zo goed bij. Je bent zo leuk en knap. Je past perfect bij mijn ouders, je vindt het hier geweldig... Waarom niet jij? Maar dan denk ik ja, het gevoel is er net niet."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Martijn heeft zijn handen vol aan Simone én Marian

Voor Simone komt het nieuws van Martijn niet als een verrassing. Sterker nog, het is ook wel een opluchting voor haar. "Ik denk wel een beetje dat ik hetzelfde erin sta." Toch valt het zwaar bij Simone, die vaak alleen is en Martijn en zijn ouders als 'een warm bad' omschrijft. "Mijn familie mis ik wel", zegt ze, waarna ze begint te huilen. "Het is af en toe lastig." 

Na het gesprek met Simone heeft Martijn een misschien nog wel moeilijker gesprek te voeren. Hij vertelt zijn moeder dat haar favoriet naar huis gaat. De dames beginnen dan direct ook allebei weer te huilen. Vervolgens komen zijn vader, Marian en Susanne allemaal één voor één binnen, waardoor Martijn het nieuws in totaal vijf keer moet vertellen. "Ik heb het hier heel fijn gehad, maar het hoort erbij", zegt Simone in tranen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Simone laat Martijn alle hoeken van de B&B-tuin zien

Ook concurrent Marian, die inmiddels een goede band op heeft gebouwd met Simone, vindt het maar lastig dat ze teruggaat naar Hawaii. In tranen vertelt ze: "Ja, we zijn wel heel close geworden. Dus het is moeilijk dat dan een vriendin weggaat. Het is pittig." Ook Simone vindt het 'verschrikkelijk' om afscheid te nemen van Marian. "Ik vind het echt niet leuk. We hebben gewoon een heel fijne band. Het is gewoon echt balen."

Waar alle andere B&B-houders vrijwel direct afscheid nemen van hun dates, lijkt het afscheid van Simone maar gerekt en gerekt te worden. Eerst hebben ze namelijk ook nog een etentje met z'n allen. Ook daar wordt weer uitgebreid gehuild door vooral Martijn. Dan geeft Simone hem nog een knuffel en zegt ze: "Dat krijg je ervan."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Martijn mist nog 'het romantische stukje' met Simone

Na het etentje is het eindelijk tijd voor het afscheid van Simone, dat dan al de hele aflevering op zich heeft laten wachten. Ze neemt, terwijl ze compleet in tranen is, nog afscheid van iedereen. Maar voor ze de auto in stapt wordt er eerst nog een selfie gemaakt met iedereen, waar vooral Susanne een beetje verloren op staat. "Ik hoop dat je de liefde vindt", zegt ze nog tegen Martijn. "Ik hoop het ook voor jou." En dan vertrekt ze in de auto, onderweg terug naar huis.

Martijn mist nog 'het romantische stukje' met Simone

02:44

B&B Vol Liefde zie je iedere werkdag om 20.30 uur op RTL 4. Bij Videoland kun je een week vooruitkijken. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!