Harmjan in B&B Vol Liefde Beeld © RTL

'Als ik Harmjan was, zou ik lekker m'n koffertje pakken'

12 augustus 2022 08:13

Romilde van Dongen (40) is verslaggever bij RTL Boulevard en verslaafd aan date-programma's. Ze steekt haar mening niet onder stoelen of banken. De komende weken neemt ze 'B&B Vol Liefde' onder de loep.

"Als het eten van Harmjan te pittig blijkt, krijg ik echt medelijden met hem"

Het was deze week een grote uitloop in de B&B's. Daisy, Simone, Natascha, Jos, Frank en Maureen, ze pakten allemaal hun koffers. En dat zorgde voor opluchting bij paarden-Hans: "Er is een tijd van komen en een tijd van gaan." Een bedroefde Natasja door het vertrek van Jos en een tranendal in Portugal bij Martijn door het vertrek van Simone. Heel eerlijk: ik was op een gegeven moment wel klaar met dat gejank in de B&B van Martijn. Het viel Marian ook op dat Martijn wel erg verdrietig was. Ja, het geeft je toch te denken: wat vindt hij dan van de andere dames, als hij zo verdrietig is om Simone? Gelukkig hoeft Marian zich geen zorgen te maken, zij heeft de liefdesverklaring van Martijn al in the pocket. Susanne geeft gas bij, ze wil salsa dansen met Martijn. Ze is al de tweede deze week merkt Martijn op. Nou, iets enthousiaster mag wel, zeg. Daar gaan ze, op naar het speciale pleintje, Martijn op z’n blote voetjes - ach, het is wel schattig. Toch wordt Martijn er niet warm van, dit fysieke contact is hij wel gewend, zegt hij. En Susanne heeft wel iets meer nodig om een vlammetje te laten ontsteken. Ja, dat snap ik… maar ik ben bang dat je dat niet gaat krijgen, Suus.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tranendal in Portugal: Martijn laat Simone, zichzelf, zijn ouders en Marian huilen in B&B Vol Liefde

Want ineens vallen alle Portugese puzzelstukjes in elkaar. Fenna komt aan. Martijn vliegt haar om de nek alsof ze elkaar al jaren kennen. Wat een leuke vrouw is dit. En knap! En dat heeft Martijn ook gezien, als een blij kind dartelt hij door de B&B: "Fenna is Fenna. Daar wil ik van genieten, dat wil ik gaan ontdekken." Nou, en dat doet Martijn. De vonken tussen Martijn en Fenna spatten gewoon van mijn televisiescherm. Sorry Suus, maar hier kan geen salsa-pasje tegenop. "Jij was mijn top 1", bekent Martijn aan Fenna. "Jij sprong er voor mij uit." Nu begrijp ik die rem van Martijn. Het leek of hij er nooit echt voor durfde te gaan, maar hij was gewoon aan het wachten op zijn nummer 1-vrouw: Fenna! Marian en Susanne: ik zeg inpakken en wegwezen. Dit gaan jullie niet meer inhalen. Fenna is dé vrouw voor Martijn.

Natasja en haar wijn

Natasja is ondertussen aan het bijkomen van het vertrek van Jos. Ik denk dat ze echt al een beetje verliefd op hem was, maar geen haar op haar hoofd dat ze dat zal toegeven. Ze heeft behoefte aan rust en stuurt Menno een dag alleen op pad. Of het nou komt door zijn tepelpiercings weet ik niet, maar ze voelt nog absoluut geen vlinders voor Menno. En ja, er komt natuurlijk ook nog iemand, oh daar zul je hem hebben, het is Jan! Hij heeft kaas mee en dan zit je bij Natasja natuurlijk altijd goed. Het welbekende wijntje erbij…

Terwijl Menno voor de vijfde keer van slaapplek wisselt (slaapt hij nou in een soort garage?), vraagt Jan zich tijdens de borrel hardop af of het beter is om een paar dagen even niet te drinken. Maar dat wuift Natasja resoluut weg: "Ik ben vanaf 10 uur aan het rennen, dan heb ik om vier uur gewoon zin in een wijntje." Oef. Raakt Jan hier een gevoelig punt bij Natasja? Het viel mij ook al op dat de wijn daar elke dag rijkelijk vloeit. Jan vindt dat er meer in het leven is dan drank. Natasja neemt nog maar een slokje van haar wijn. Dit wordt nog wat.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Jos verbaasde zich over de tranen van Menno: 'Keek er wel van op'

De komst van Denise

In Italië spuugt Hans ook niet in zijn vino en met de komst van Denise is hij weer helemaal in zijn nopjes. Denise? Nee, dit is een andere Denise dan die met die krullen uit Spanje. Volgt u het nog? Lees even mee: we hebben dus twee keer Denise, twee keer Ben (bij Denise en bij Ted), een Natasja (Frankrijk) en een Natascha (zat bij Italië-Hans) en een Franse Hans en een Italiaanse Hans. Goed, die laatste Hans heeft het in Italië druk met zijn boomkwekerij en de B&B. Het maakt Denise niks uit, ze geniet heerlijk bij het zwembad want ze weet: zaken gaan voor het meisje. Het is dat we Hans al een beetje hebben leren kennen, maar wat is hij toch onhandig zeg. Zit Denise aan het zwembad, gaat hij vijf meter verderop zitten. Och, Hans toch. Denise heeft het allemaal goed door: "Hij heeft een schild, maar van binnen is hij zachtaardig."

Na een batterij aan mislukte matches gun ik Hans zo hard die ene leuke vrouw en wie weet is het Denise wel. Toch gaat het weer mis tijdens een romantisch diner als onhandige Hans opmerkt dat Denise heel blij mag zijn dat ze hier is. Denise kiest meteen voor de aanval: "Als je weet wat ik gedaan heb voor jou, m’n hele agenda omgegooid, met gezeik en problemen." Was het het waard, wil Hans weten. "Dat bekijk ik per dag", besluit Denise. Oh Hans, ik ben er zo bang voor dat je de liefde niet gaat vinden in dit programma.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natascha uit B&B Vol Liefde: 'Vertrouwen dat ik de liefde ga vinden'

De grens van Harmjan

In Oostenrijk hangt de liefde wél in de lucht. Als het aan Harmjan ligt trekt hij vandaag nog bij Astrid in. Als een schoothondje loopt hij achter haar aan. Maar hij heeft de messen niet goed in de vaatwasser gedaan. Astrid. Really? Ruud pakt het heel anders aan. Hij geeft Astrid speels een weerwoord met een grapje en pest haar een beetje: "Ligt het allemaal recht genoeg?" En wonder boven wonder blijkt dat te werken. Ik zie Astrid alleen maar lachen. Ze straalt gewoon! Tijdens een bergwandeling draaien Ruud en Astrid als twee verliefde pubers om elkaar heen. Arme Harmjan hangt er maar een beetje bij. Ruud gaat all in. Nadat hij eerst doet alsof hij Astrid ten huwelijk wil vragen (wat zij te grappig vindt) vraagt hij haar mee op date. Paragliden. Astrid vindt het fantastisch.

Als het eten van Harmjan te pittig blijkt krijg ik echt medelijden met hem: "Ik heb ergens het gevoel dat ik niet serieus genomen word." Nee, Harmjan, je wordt gewoon keihard uitgelachen. En dan krijgen we in een voorstukje eindelijk te zien tegen wie Astrid zo uitvalt als haar grens weer eens is bereikt. Drie keer raden. Het is Harmjan. Als ik jou was, Harmjan, zou ik lekker m’n koffertje pakken en naar huis gaan. Nu is jouw grens bereikt.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Heeft Ruud de code van Astrid gekraakt?

B&B Vol Liefde zie je elke werkdag om 20.30 uur op RTL 4 of kijk je vooruit bij Videoland.

Alle stukken van Romilde lees je hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!