Astrid in B&B Vol Liefde Beeld © RTL/Videoland

Na augurkenrel is nu kruidengate boosdoener in B&B Vol Liefde

12 augustus 2022 21:51

In Oostenrijk is een heuse bom gebarsten tussen Astrid en Harmjan in 'B&B Vol Liefde'. En daarmee hebben we na de augurkenrel in Italië tussen Hans en Desiree nu een heuse kruidengate te pakken.

"Dit is mijn grens en daar ga óók jij niet overheen"

In de aflevering van gisteren was alles nog koek en ei. Harmjan had gekookt en gebruikte iets meer kruiden dan Astrid had aangegeven. Toen was dat nog grappig. Maar het lachen is de twee nu vergaan. "We hebben de dag van gisteren doorgenomen. Wat er was gebeurd en het ging natuurlijk over het eten. Over het theelepeltje kruiden. Op een gegeven moment voelde ik me te kakken gezet, dus toen ben ik even uit de bocht gevlogen. Toen wilde ik weglopen en wilde Harmjan mij vastgrijpen", vertelt Astrid over de explosie aan haar Oostenrijkse ontbijttafel. 

"Dat was helemaal niet de bedoeling", verklaart Harmjan. "Het voelt bijna als een echte relatie." Maar Astrid laat niet zo met haar omgaan. "Omdat ik een sterke vrouw ben, denken ze dat ze alles tegen me kunnen zeggen. As kan dat toch wel aan. Maar As pikt het niet meer. As komt nu voor zichzelf op en As is er klaar mee."

De twee kletsen na het akkefietje even na. "Ik voel me steeds neergezet als een bitch en als een kenau", deelt Astrid mee aan Harmjan. "Daar heb ik gewoon geen zin in. En als je nog iets te zeggen hebt, kun je dat gewoon zeggen. Maar vastpakken... daar heb ik geen zin in."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De bom barst in Oostenrijk: Harmjan gaat grens Astrid over

En dan gaat het opnieuw mis. De gemoederen lopen hoog op. Astrid vertelt wat haar dwars zit, maar Harmjan doet het af als gebbetje. "Nu ben ik weer de kenau. Prima. Maar ik pas hiervoor. Ik ga nu naar binnen en eten met mijn kinderen." Harmjan is nog niet uitgepraat: "Astrid!" probeert hij nog.

En dan volgt de uitbarsting waar kijkers van B&B Vol Liefde al maanden naar uitkijken, omdat dit fragment in elke promo van het programma zat. "Ik geef toch mijn grens aan? Ik ga nu eten met mijn kinderen. Dit is mijn grens en daar ga óók jij niet overheen", schreeuwt ze terwijl ze wegstormt. Harmjan blijft verbouwereerd achter.

Hij doet zijn verhaal bij Ruud. "Aan de ene kant ben ik er wel klaar mee. Ik heb in het verleden meer dan genoeg dingen geaccepteerd door me stil te houden. En ik heb met mezelf afgesproken: dit nooit weer. Je voelt je machteloos. Blijkbaar zit er bij haar iets diepers." Ruud biedt een luisterend oor. "Ik maak wel iets los bij haar, maar ik maak liever iets anders los bij haar", ginnegapt Harmjan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harmjan krijgt verbale billenkoek van Astrid in B&B Vol Liefde

Uiteindelijk komt Astrid weer buiten. Ze wil naar de snackbar en vraagt ook Harmjan mee. Hij geeft aan dat hij het eerst wil uitpraten. Harmjan vindt het niet kunnen dat Astrid middenin een discussie de benen nam. De emoties lopen hoog op en Astrid barst in tranen uit. "Ik wil gewoon even weg van hier. Even ontspannen." Maar een knuffel zit er nog niet in. 

Ook bij de bevriende snackbarhouder doet ze haar verhaal. Hij heeft haar een luisterend oor geboden toen zij in scheiding lag en weet Astrid nu wederom aan het huilen te brengen met een paar wijze en mooie woorden. Ze geeft bij hem aan dat ze nog niet durft om in het diepe van de liefdesvijver te springen, omdat ze twee kinderen heeft die ze daarin meesleept. 

Ruud, die een beetje op afstand is gebleven, neemt As ook even apart. Hij denkt dat het beter is als hij weggaat, zodat er meer rust in de tent is. Maar daar moet de B&B-eigenaresse niets van weten. "Je bent echt niet te veel. Wij hebben ook een klik. Ik zou echt niet willen dat je naar huis gaat", drukt ze hem op het hart.

Hoe het verder gaat met Astrids liefdesleven in het prachtige Oostenrijk zie je elke werkdag om 20.30 uur in B&B Vol Liefde bij RTL 4 en natuurlijk op Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!