Beeld © ANP

Wilfred Genee: 'Nieuwe voetbalshow is geen Veronica Inside 2.0'

15 augustus 2022 06:00

Wilfred Genee (55) bevindt zich vanaf maandagavond met zijn nieuwe voetbalshow 'Veronica Offside' op bekend terrein. Maar hoewel de naam van het programma een bewust gekozen knipoog is naar de voormalige talkshow 'Veronica Inside', het door hem wordt gepresenteerd en voetbal het belangrijkste gespreksonderwerp is, zijn er volgens Wilfred verder weinig gelijkenissen. "Het wordt geen VI 2.0", zegt hij tegen het 'ANP'.

"Het blijft de grootste amusementsindustrie"

De presentator moet het ook doen zonder zijn vaste collega's Johan Derksen en René van der Gijp. Dat zal 'wennen' zijn, verwacht Wilfred. "Na zoveel jaar samen heb je een bepaalde chemie opgebouwd en die wordt alleen maar sterker", legt hij uit. Door het ontbreken van Johan en René is het volgens hem daarom ook moeilijk de twee programma's met elkaar te vergelijken. "De chemie maakt het een karakteristieke show die vrij uniek is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee over terugkeren Vandaag Inside: 'Heel benieuwd'

In Veronica Offside schuiven oud-voetballers Andy van der Meijde, Wesley Sneijder en Wim Kieft - in wisselende samenstelling - aan als vaste analisten. Samen met gasten bespreken zij elke maandag- en vrijdagavond op Veronica actualiteiten op het gebied van voetbal. Wilfred heeft er zin in. "Ik vind voetbal nog steeds geweldig. Ik kijk er heel graag naar en ik praat er graag over. Johan wilde een programma maken waarin specifiek de actualiteit besproken wordt (wat Vandaag Inside werd, red.), ik voelde die behoefte minder. Maar tot nu toe vind ik het erg leuk. Ik ben blij dat ik daarnaast weer iets kan maken dat echt over voetbal gaat."

Dat voetbal een populair thema op televisie is, blijkt ook uit het feit dat bij RTL onlangs het programma VTBL is teruggekeerd. "Ik heb het nog niet gezien omdat ik op vakantie ben geweest, maar het is natuurlijk wel jammer dat hetzelfde onderwerp op hetzelfde tijdstip is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee presenteert nieuwe voetbaltalkshow

Wel snapt Wilfred goed dat met het onderwerp meerdere shows kunnen worden gevuld. "Het blijft de grootste amusementsindustrie." Maar waarom hij en vele anderen graag over de sport praten en naar voetbalanalyses kijken, weet de presentator niet precies. "Ik vraag me dat zelf ook vaak af. Waarom zit ik hier nou weer naar te kijken? Maar het blijft gewoon heel erg leuk."

Of de gesprekken aan de tafel van Veronica Offside net als bij VI ook voor de nodige opschudding gaan zorgen, weet Wilfred niet. "Ik zit even te denken aan mijn eigen trackrecord", zegt hij lachend. "Ik stel zelf scherpe vragen, maar of het ook tot commotie gaat leiden weet je natuurlijk nooit. Ik verwacht het niet eigenlijk."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!