House of the Dragon Beeld © HBO Max

Dit moet je weten voor je aan GoT-prequel House of the Dragon begint

21 augustus 2022 13:30

Eindelijk is het zover. Maandag begint de prequel van hitserie 'Game of Thrones'. Onder de naam 'House of the Dragon' volgen we het wel en wee van de familie Targaryen.

Het verhaal van House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire and Blood van George R. R. Martin. Hij schreef ook het verhaal van Game of Thrones. De serie zal dus gaan over de geschiedenis van de familie Targaryen. Wij kennen uit Game of Thrones nog Daenerys Targaryen, beter bekend als 'The Mother of Dragons'. Het verhaal uit de nieuwe serie gaat dus over haar voorouders, zo'n 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sterrencast House of The Dragon voor première aanwezig in Amsterdam

In de serie gaan we terug naar Westeros waar de Targaryen-familie met de scepter zwaait. Een grote familie die heerst over de zeven koninkrijken. Maar wanneer koning Viserys Targaryen overlijdt, ontstaat er een tweestrijd in de familie om de iron throne. En dat leidt tot een hevige familieoorlog waarin niemand wordt gespaard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trailer van GoT-spin-off House of the Dragon eindelijk te zien

De makers hopen dat de serie een groot succes wordt, want volgens Variety kost die 20 miljoen dollar per aflevering. De reeks zal bestaan uit tien afleveringen, waardoor 'ie dus zo'n 200 miljoen in totaal heeft gekost. Elke week is er vanaf 22 augustus bij HBO Max een nieuwe aflevering te zien.

Veel draken en blonde pruiken in spin-off Game of Thrones

02:41

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!