Johan Derksen Beeld © ANP

Johan Derksen: 'Wangedrag Peter Gillis moet ook te zien zijn in Massa is Kassa'

16 augustus 2022 22:11

Johan Derksen (73) is van mening dat Talpa 'een bepaalde vorm van journalistiek' moet gaan bedrijven als het gaat om de realityserie 'Massa is Kassa', waarin Peter Gillis (60) een grote rol speelt. "Ze moeten uitzenden wat hij allemaal uitvreet", aldus Johan dinsdagavond in 'Vandaag Inside'.

"En daar wérken wij bij..."

"Als je zo'n show maakt, kun je niet aan dat soort feiten voorbijgaan", meent Johan. "Dan laat je de reality eigenlijk liggen", vult Wilfred Genee daarop aan. "Exact. Dan is het een goed nieuws-show van die patser", antwoordt Johan dan. "En daar wérken wij bij..."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen ziet geen reden om Peter Gillis van de buis te halen

De 60-jarige Peter wordt momenteel door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van het mishandelen van een vrouw, die hij in haar rug en neus zou hebben gebeten en aan haar haren zou hebben getrokken. Het zou gaan om zijn partner Nicol Kremers. Talpa liet eerder in een reactie weten door te gaan met de uitzendingen van Massa is Kassa.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechtszaak Peter Gillis voor Talpa geen reden tot boycot

In juni kwam ook naar buiten dat Oostappen Groep, het vakantieparkenbedrijf van Peter Gillis, een boete moet betalen van 250.000 euro aan gemeente Peel en Maas voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo. Bij een grootschalige inval van de FIOD en politie in mei 2019 werden onder meer arbeidsmigranten aangetroffen die illegaal waren gehuisvest. Ook werden overtredingen op het gebied van brandveiligheid geconstateerd.

Rob Goossens: 'SBS kan weer van de beademing af nu Vandaag Inside terug is'

03:33

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!