Blanks in Beste Zangers Beeld © KRO-NCRV

Blanks steelt de harten van de kijkers in Beste Zangers

18 augustus 2022 22:43

In de tweede aflevering van 'Beste Zangers' weet Simon de Wit (25), zoals Blanks officieel heet, de harten van de kijkers te stelen. Op Twitter laten ze weten gecharmeerd te zijn door de zanger.

"Ik kende de beste man niet, maar wat een leuke gast"

Ook Blanks is afgereisd naar het Spaanse Sevilla om de Nederlandse kijkers kennis te laten maken met zijn zangkwaliteiten. De zanger is namelijk nog niet heel bekend voor het grote publiek. Op YouTube heeft Blanks daarentegen al miljoenen fans. Met zijn deelname hoopt hij meer mensen te kunnen bereiken. Dat lijkt aardig gelukt, want de kijkers spreken vol lof over hem op Twitter.

Hoewel de zanger - die overigens ook jarig was tijdens de opnames van deze aflevering - vanavond niet heeft gezongen, zijn de fans van het programma wel onder de indruk van hem. 'Nog nooit wat van Blanks gehoord. Wat een leuke kerel. Sympathie en respect', schrijft iemand. 'Ik kende de beste man niet, maar wat een leuke gast en wat een leuke liedjes.' Ook de mensen die hem wél kennen, lijken verrast te zijn door zijn persoonlijkheid. 'Ik vind Blanks zó tof. Ik luister al 2,5 jaar naar zijn muziek, maar heb nooit geweten dat 'ie zo leuk is.'

 

 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Blanks hoopt op doorbraak na deelname aan Beste Zangers

Dat Blanks openhartig vertelt over het verliezen van zijn beste vriend Joost hebben de kijkers ook veel bewondering voor. "Toen ik 19 was. Die zomer zijn we samen nog op vakantie geweest in België. Met de jongens in mijn toenmalige bandje kwam ik na de vakantie weer samen om te spelen en toen werd ik gebeld door de broer van Joost: 'Hé, ga even zitten er is wat gebeurd'", vertelt hij over deze donkere periode. "Toen was Joost verongelukt." Blanks legt uit dat de dood van zijn beste vriend hem compleet heeft veranderd. "Ik denk als zoiets is gebeurd dat je ineens een stuk opgroeit. (...) Ik ben toen heel erg begonnen met muziek maken. Daar kon ik iets in kwijt." Ook vraagt hij zich af of hij nog 'zoveel muziek had gemaakt' als Joost nu nog zou leven. 'Wat mooi dat Simon dit persoonlijke verhaal deelt', schrijft een geëmotioneerde kijker. 

 

 

 

Dat een programma als Beste Zangers een doorbraak kan betekenen voor artiesten weet Blanks maar al te goed. Met zijn deelname hoopt hij dat dit ook zijn muzikale carrière vooruit zal helpen. "Ik kan nu aan Nederland laten zien: dit ben ik. Dit is de eerste keer dat het zo groot gaat zijn voor mijn gevoel", vertelde hij eerder hierover aan het ANP. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deelname Beste Zangers oorzaak ruzie broertjes Bolland

Naast Blanks doen ook Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena en Roxeanne Hazes mee aan het gloednieuwe seizoen van Beste Zangers.

Beste Zangers zie je elke donderdag om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

 

Roxeanne Hazes had ‘tijd van haar leven’ bij De Beste Zangers

02:06

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!