Jan en Natasja in 'B&B Vol liefde' Beeld © RTL/Videoland
Romilde van Dongen
Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

'Natasja, stuur Jan naar huis! Ik word depressief van deze televisie'

19 augustus 2022 12:01

Romilde van Dongen (40) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Ze smult van date-programma's op televisie en ze steekt haar mening niet onder stoelen of banken. De komende weken neemt ze 'B&B Vol Liefde' onder de loep.

"Als iemand een bord zoekt, hij zit voor Jan z’n hoofd"

Deze week kijk ik weer m’n ogen uit in B&B Vol liefde: het getetter van Ted en haar zus, de eindeloze stroom aan tranen bij Martijn en de gierende banden van de caravan van Marion in Frankrijk. Ik wil bijna zeggen: saai was het allerminst. Maar dat was het af en toe dus juist wel. De oorverdovende stiltes tussen Natasja en Jan. En Denise en Ben hadden tijdens alle stiltes wel een Sudoku kunnen maken. Man, man, wat een ongemakkelijke televisie. Ik zit weer met een knoop in m’n maag op de bank, hoor. De prille romances in B&B Vol liefde zijn net als de B&B’s zelf: het piept, het schuurt en soms stort het helemaal in. Ik heb soms de neiging om naar de tv te roepen: 'dit wordt ‘m niet jongens, stuur ‘m gewoon naar huis!' Gelukkig gebeurt dat dan uiteindelijk ook, maar dan heb ik me er wel vijf afleveringen doorheen moeten worstelen. Het had voor mij ook wel wat korter gekund allemaal. Al die kandidaten, al die B&B-houders. En dan zo weinig liefde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bella ciao: deze dame maakt nog kans bij Hans uit B&B Vol Liefde

Ruud heeft de handdoek in de Oostenrijkse ring gegooid. Zo jammer. Mijn favoriet! Een man die een snor zo goed kan dragen, daar ben ik sowieso fan van. En hij had Astrid onder de duim. Niks regeltjes, nee, Ruud geeft tegengas, gooit er wat humor tegenaan en je zag Astrid stralen en lachen. Ik dacht: dit is het. Maar je weet genoeg als iemand ‘even met je wil praten’. Waarop Astrid 'nee' zegt, wat ik heel goed snap, en dan komt het hoge woord eruit: "Ik vind je een mooie vrouw, actieve vrouw, handige vrouw, eigenlijk heel veel kruisjes, alleen het gevoel..." Astrid heeft precies hetzelfde.

Oh, is dat zo? Volgens mij vond zij hem hartstikke leuk! Dat valt me ook op dit seizoen. Als iemand zegt: "ik ben toch niet verliefd op je", zegt de ander meteen: "ik ook niet!" Waarom kun je niet gewoon eerlijk zeggen dat je wel gevoelens voor iemand hebt? Waarom zo stoer doen? Ik snap dat niet. Maar Ruud zou Ruud niet zijn als hij er niet uitgaat with a bang: hij zegt dat hij de lakens niet met Astrid zou willen delen. "Ik ken Astrid en lakens, die moeten glad blijven en als ik onder de lakens ga, die blijven niet glad!" Ik lig helemaal plat. Ruud for president!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Denise uit B&B Vol liefde is Ben nog niet vergeten: 'Zie je snel'

Dan moet het toch maar Harmjan worden voor Astrid. Na ‘kruidengate’ is de relatie tussen de twee weer oké en als hij vraagt of er ook een gebruiksaanwijzing bij de pizzabroodjes zit, wordt er zelfs een grapje over gemaakt! Het zit echt weer goed tussen die twee. Ze lopen naast elkaar. Waarom pakken ze elkaars hand niet? Doe het gewoon, Harmjan! Oh ja, hij knuffelt haar. Yes. Heel goed, Harmjan. Zou het dan toch tussen die twee?

Dan brengt Ruud het slechte nieuws aan Harmjan: "Ik ga morgen naar huis. Ik ben jou echt spuugzat, Harmjan." Haha, deze man. Ik ga Ruud echt missen. Maar voordat hij gaat, geeft hij Harmjan nog wat tips mee: "Niet de hele tijd orders opvolgen." Dat doet hij ook niet, zegt Harmjan. Ruud weet wel beter: "Hij geeft totaal geen tegengas. Ik denk dat Astrid daar niet op zit te wachten." Maar ja, op wie zit Astrid dan wel te wachten? Ik ben de tel kwijt, hoeveel mannen komen er nog voor Astrid? Nog twee, geloof ik. Zou daar dan de perfecte match voor haar tussen zitten? Ik hoop het maar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ongemakkelijkste B&B Vol Liefde-moment ooit: Martijn verklaart via Susanne de liefde aan Fenna

Ondertussen heeft Hans al zijn vijfde vrouw op bezoek in Frankrijk. Zijn laatste strohalm. Denise doet haar uiterste best om het hart van Hans te winnen. En zij weet ook, de liefde van de man gaat door de maag. Ze trakteert hem op een heerlijke lunch, vers bloemetje erbij en Hans smult van de perfecte uitsmijter. Hij lijkt het alleen niet echt te waarderen, want even later stelt hij zich op als een halve tiran.

Denise ziet het ook: "Hij heeft de neiging een beetje belerend te zijn." Nou, dan verwoord je het nog netjes, Denise. Gelukkig bijt ze van zich af: "Jij denkt geloof ik dat ik uit een ei kom. Dat is een misvatting van je." Go Denise! Ik denk echt dat Hans het niet kwaad bedoelt, maar op de bank gaan m’n nekharen er recht van omhoog staan. Daar is Libera weer. Zij heeft het al gezien: Denise is perfect voor Hans. Nu Hans nog. Of hij moet in ieder geval gaan waarderen dat er een vrouw is die haar best voor hem doet en een leven voor zich ziet op zijn B&B. "Ga je dit jaren leuk vinden?" informeert hij. "Dit is heel wat anders dan pedicure." Och Hans, kom op zeg. Doe niet zo horkerig! Ik heb de hoop een beetje opgegeven dat Hans in dit programma de liefde gaat vinden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martijn blikt terug op emotioneel afscheid Marian in B&B Vol Liefde

Ook voor Natasja zie ik het somber in. Als een straalverliefde puber loopt Menno achter haar aan, maar zij wil niks van hem weten. Natasja wil jagen. En dat kan goed op Jan. Maar Jan is Jan. Vol verbazing zit ik naar hem te kijken. Ik geloof dat Jan wel een week nodig heeft om te landen. Hij lijkt een grote liefde te hebben en dat is zijn telefoon. Natasja lijkt hem niet zoveel te interesseren. Waarom geef je je dan op, vraag ik me af.

Natasja probeert, poert, bijtelt, hamert, maar Jan geeft geen krimp. Ze gaan samen hamburgers maken, maar ook dan kan Jan geen praatje maken. Jan worstelt met de opening van de pepermolen. Als dat al een opgave is, hoe lastig is het dan wel niet om een vrouw te veroveren? Heel lastig, blijkt wel. Natasja raakt geïrriteerd en dat snap ik. Stop hiermee, roep ik naar de tv. Natasja, stuur Jan naar huis! Ik word depressief van deze televisie. Dit is dus een dikke vette nee. Geen match. Jan ziet het zelf allemaal heel anders en plant een date voor de volgende dag. Als iemand een bord zoekt, hij zit voor Jan z’n hoofd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruud uit B&B Vol Liefde doet andere deelnemers na

De reuring is toch wel bij Denise in Spanje te vinden. Niet bij Dave, want hij heeft last van hetzelfde virus als Jan. Hoe langer Dave in Spanje is, hoe meer z’n mondhoeken gaan hangen. Sven gaat er wel voor, maar tijdens een stukje wandelen stuit hij op Denise’s onverwerkte trauma’s. Sven is namelijk een tikje dominant. En dat is een red flag voor Denise. Het lijkt of ze alle pijlen op Dave heeft gericht. Na het quad rijden verklapt ze dat haar gevoelens voor hem groeien. Maar ook hier wordt het weer pijnlijke televisie als Dave zegt dat hij iets mist: "Het is fijn en leuk samen, maar ik heb niet het gevoel van dit is het of zo." Ai ai ai.

Gelukkig brengen de moeder en tante van Denise wat leven in de brouwerij. "Hoe is het met de seks?" willen ze weten. Want ja, dat is heel belangrijk vinden zij. De hoofden van de mannen na die vraag zijn onbetaalbaar. Sven lijkt helemaal uit het veld geslagen. Tante en mams zijn weg van zowel Sven als Dave: "Kun je ze niet allebei houden?" Als ze even later staan te raven op de trance muziek van Dave hebben ze echt mijn hart gestolen. Denise, toefje meer van je familie en het komt helemaal goed met je liefdesleven!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Komt Jan uit B&B Vol Liefde je bekend voor? Hier kan je 'm van kennen

Naast Romilde, en de rest van Nederland, zijn Henry van Loon en Jelka van Houten groot fan van B&B Vol Liefde. De twee krijgen er maar geen genoeg van. Het stel vindt het zelfs zo leuk dat ze de kandidaten en B&B-eigenaren op de hak nemen. 

Henry van Loon en Jelka van Houten nemen B&B Vol Liefde-kandidaten op de hak

02:11
Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!