Hélène Hendriks Beeld © ANP

Hélène Hendriks uit frustratie HLF8 en stuurt mail naar redactie

19 augustus 2022 22:29

Johnny de Mol (43) legde eind april zijn werkzaamheden neer bij zijn talkshow 'HLF8' vanwege beschuldigingen van wangedrag aan zijn adres. Hélène Hendriks (43) nam toen de vaste presentatie over en ook Leonie ter Braak (41) presenteerde de show. Zij zullen het programma voorlopig afwisselend blijven presenteren. En dat viel Hélène best rauw op haar dak, zo vertelde ze vrijdagavond in 'Vandaag Inside'.

"Als we doen wat we deden, krijgen we wat we kregen"

"Ik was best een beetje verrast dat ik dat nu ga doen", vertelt Hélène in de talkshow. "Ik was namelijk wel gevraagd om dat in januari en februari te doen. Toen dacht ik: dat is redelijk te doen omdat dan de voetbalcompetitie voor een groot deel stilligt, want sport gaat altijd voor. Maar toen belden ze me in mijn vakantie op of ik de maanden september, oktober wilde gaan doen op maandag, dinsdag en woensdag. En Leonie dan op donderdag en vrijdag, want ze willen nog even wachten met Johnny."

Volgens de blondine is het wel de bedoeling dat Johnny terugkeert, maar willen ze ‘nog even wachten op de uitspraak’.

John zet vraagtekens bij nieuwe getuigenis tegen Johnny de Mol

01:43
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM druk met strafrechtelijk onderzoek rondom Johnny de Mol

Echt te springen staat ze echter niet. Volgens Hélène moet er namelijk wel het een en ander veranderen aan de talkshow. "Als we doen wat we deden, krijgen we wat we kregen", vertelt ze met het oog op de kijkcijfers van afgelopen seizoen. De presentatrice besloot daarom een mail te sturen met een aantal verbeterpunten. Volgens Hélène lijken alle talkshow op elkaar en moet HLF8 zich meer onderscheiden door bijvoorbeeld het grote nieuws een keertje los te laten en te kiezen voor nieuwe gasten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Johnny de Mol gaat gewoon weer HLF8 presenteren'

Of er daadwerkelijk iets gaat veranderen, is nog maar de vraag. Volgens Hélène was iedereen - inclusief Jeroen Pauw, die nauw betrokken is bij het programma - op vakantie. De presentatrice onthult vervolgens dat ze ook de dochter van Johan Derksen heeft benaderd als sidekick, maar dat die niet mocht van haar vader.