Edson da Graça Beeld © ANP

Edson da Graça dankt succes aan De Slimste Mens

20 augustus 2022 11:03

Edson da Graça (41) is komend najaar te zien in grote tv-programma's zoals 'Holland's Got Talent', 'Heel Holland Bakt Kids' en het nieuwe 'Festival van de Liefde'. Dat alles was hem naar eigen zeggen niet overkomen als hij in 2018 niet had meegedaan aan 'De Slimste Mens', vertelt hij zaterdag in gesprek met het 'AD'.

"Het ging me goed af, ik haalde de finaleweek"

Edson zegde enkele jaren geleden zijn baan als docent op een school op om bij MTV aan de slag te gaan als presentator. Toen dat stopte, bleef verder werk in de tv-wereld tot zijn spijt uit. "Ik ben toen mijn eerste comedyshow gaan schrijven. Het was materiaal dat ik in tien jaar had verzameld. Ik kon de theaters in, maar dat betekent niet dat je ervan kunt leven", zegt hij.

De omslag kwam door De Slimste Mens, een programma waar hij voor die tijd al jaren aan mee probeerde te doen, vertelt de presentator. "Maar ja, niet relevant genoeg hè. Tot de BN'ers bij De Slimste een beetje op raakten en ze aan een segment daaronder begonnen. Het ging me goed af, ik haalde de finaleweek", zegt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Edson da Graça weer vader geworden: 'Nu gaat de knoop erin'

Het succes speelde hem in de kijker bij omroep KRO-NCRV die hem vroegen auditie te doen als presentator van het kinderprogramma Willem Wever. "Ik werd het en daarna is alles gaan rollen. Ik kreeg nog een programma, Nieuwe Baasjes. Deed dingen voor Zapplive."

Zondag start Festival van de Liefde, een liefdesprogramma voor volwassenen dat Edson presenteert met Anita Witzier. "Geweldig om dat met Anita Witzier te doen, zeker als je kijkt naar het contrast. Zij is de nuchtere, ik ben een sucker for love, een gevoelsman, die bij bijna alles moet huilen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anita Witzier terug op tv met nieuw liefdesprogramma

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!