BOOS met Tim Hofman Beeld © ANP

BOOS-aflevering over The Voice wint TV Moment van het Jaar

23 augustus 2022 09:01

Het onlineprogramma 'BOOS' waarin Tim Hofman (34) de misstanden rondom 'The Voice of Holland' aan de kaak stelde, is door vakmediaplatform Spreekbuis.nl en onlinestreaminggids Streamwijzer verkozen tot het TV Moment van het Jaar. "Heel Nederland zat voor de BOOS-reportage aan de buis gekluisterd", aldus Richard Otto, uitgever van Spreekbuis.nl.

"De volgende dagen was de uitzending hét gesprek bij het koffieapparaat en werden er Kamervragen gesteld"

De aflevering van BOOS over The Voice of Holland was twee uur na publicatie al door meer dan 5 miljoen mensen bekeken. Inmiddels staat de teller van de YouTube-video op bijna 11 miljoen views. "De volgende dagen was de uitzending hét gesprek bij het koffieapparaat en werden er Kamervragen gesteld. Hilversum schudde even op zijn grondvesten, maar door de uitzending zijn er echt dingen in gang gezet", zegt Richard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BOOS wint Zilveren Nipkowschijf 2022

In het programma van Tim kwamen tientallen vrouwen aan het woord die onder anderen bandleider Jeroen Rietbergen, inmiddels de ex van John de Mols zus Linda de Mol, en coaches Ali B en Marco Borsato beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de zangcompetitie op RTL 4.

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Tim Hofman trekt volle zalen met 'festivalversie van Boos-uitzending'

Andere kanshebbers voor het TV Moment van het Jaar 2021/2022 waren de beelden van de Formule 1-overwinning van Max Verstappen, de ongeneeslijk zieke Jan Rot die 'Hallelujah' zingt bij Matthijs Draait Door en de beruchte kaars-uitspraken door Johan Derksen bij Vandaag Inside.

Ook in buitenland is de BOOS-aflevering gesprek van de dag

03:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!