Beeld © ANP

Khalid Kasem over carrièreswitch: 'Ik wilde nooit presentator worden'

28 augustus 2022 11:39

Een carrièreswitch van advocaat naar presentator is al niet makkelijk, zéker als je dan ook nog eens twee publiekslievelingen moet opvolgen die zijn ontslagen. Toch geniet Khalid Kasem (44) met volle teugen van zijn nieuwe baan en kijkt hij nu al uit naar het nieuwe seizoen, zo vertelt hij in een interview met 'Veronica Superguide'.

"Daarna merkte iedereen toch wel dat er muziek in zat?"

Toen Renze Klamer en Fidan Ekiz vrij abrupt werden ontslagen, kregen Khalid en Sophie het aanbod om op hetzelfde tijdstip met een andere talkshow verder te gaan. Hier werd niet door iedereen even positief op gereageerd en ook tijdens het eerste seizoen kreeg het duo niet altijd positieve recensies. Toch komen ze binnenkort terug met een nieuw seizoen, iets wat Khalid eigenlijk al zag aankomen. "Ik heb eigenlijk nooit het gevoel gehad dat het zou stoppen. Misschien de buitenwereld tijdens het eerste seizoen. Maar daarna merkte iedereen toch wel dat er muziek in zat?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sophie Hilbrand over ontslag Fidan en Renze: 'Had hen niet kunnen redden'

Voor Khalid zal het ongetwijfeld niet makkelijk zijn geweest om de switch van advocaat naar presentator te maken. "Ik had er sowieso nooit aan gedacht om tv-presentator te worden", zo legt hij uit. "Maar ik werd voor een talkshow gevraagd en dan ga je daarover nadenken. Toen kwam ik erachter: dit is wat ik echt wil en dat is nog steeds zo. Ook al moet ik er nog in groeien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Khalid en Sophie wisten niks van zogenaamde overstap VI-mannen'

Khalid werkt nu naar eigen zeggen harder dan hij deed toen hij nog advocaat was. "Ik kijk mijn eigen uitzendingen terug en probeer uit te vinden wat ik goed vind aan nationale en internationale presentatoren. Je spreekt met mensen uit het vak. Mensen die hun sporen wel hebben verdiend, ook voor de camera."

Toen Renze een tijdje geleden werd gevraagd naar wat hij nu precies van zijn nieuwe opvolgers vond, wilde hij daar eigenlijk liever niet op reageren:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Khalid en Sophie sluiten seizoen op 'urgente' wijze af

Renze Klamer over Khalid & Sophie: 'Niet chic om daar wat over te zeggen'

00:31

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!