Maarten van Rossem in De Slimste Mens Beeld © KRO-NCRV/NPO2 - De Slimste Mens 22-08-2022

Maarten van Rossem onthult in De Slimste Mens dat hij kioskmedewerker aan het huilen maakte

23 augustus 2022 21:20

Maarten van Rossem (78) maakte ooit een kioskmedewerker op Utrecht Centraal aan het huilen. Dat vertelt hij in 'De Slimste Mens'.

"Dat kunnen wij niet accepteren"

Na een vraag over eurobiljetten drukt Maarten op zijn grote vriend: de bel. Dat betekent dat hij weer eens een anekdote heeft. Na een vakantie in Oostenrijk heeft hij een overschot aan 100 eurobiljetten. "In plaats van de 50 euro biljetten, die wij als normaal beschouwen, beschouwen ze daar de biljetten van 100 als normaal. Ik kom vervolgens op het centraal station van Utrecht aan en ik wil een tijdschriftje kopen. Ik lever mijn Oostenrijkse 100 eurobiljet in en die vrouw zegt: 'Dat kunnen wij niet accepteren.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dít is de winnaar van de All Stars-reeks van Slimste Mens

Een BN'er als Maarten van Rossem laat zich dat niet door een of ander winkelbediende zeggen, dus zoekt hij het hoger op. "Dus ik zeg: 'Dat is erg treurig dat u dat zegt, want dan wil ik graag uw chef spreken.' Waarop ze in huilen uitbarst. Toen dacht ik: nou ja, dan maar niet zeiken. Dan gebruik ik dat plastic (pinpas, red.) wel. Maar het is idioot. Weet je waar ik mijn 100 eurobiljetten uiteindelijk kwijt kon? Bij de kruidenier om de hoek, omdat hij weet wie ik ben." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Al deze BN'ers wonnen eerder al De Slimste Mens

Na deze tragische onthulling gaat de uitzending verder. Het is inmiddels de finaleweek en vandaag is Jip van der Toorn de afvaller, terwijl Erik van Muiswinkel zich de slimste van de dag mag noemen. Vrijdag is de finale en dan weten we wie de winnaar is van De Slimste Mens 2022. Je ziet het programma deze week elke werkdag om 20.40 uur op NPO 2 of kijkt het hier terug. 

Rob verklapt wie zijn favoriete De Slimste Mens-deelnemer is

03:24

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!