'10 miljoen kijkers hebben geen kritiek op House of the Dragon'

03:44

House of the Dragon breekt alle records: 'Verwachtingen overtroffen'

24 augustus 2022 11:06

De eerste aflevering van 'House of the Dragon' is de best bekeken eerste aflevering van een HBO-serie ooit in Nederland. Niet eerder trok een première-aflevering zo'n groot Nederlands publiek, meldt HBO Max woensdag. Hoeveel mensen er dan hebben gekeken, maakt het platform niet bekend.

"House of the Dragon is veruit de grootste lancering in de geschiedenis van HBO en HBO Max in Nederland"

"House of the Dragon is veruit de grootste lancering in de geschiedenis van HBO en HBO Max in Nederland", zegt een woordvoerder van de streamingdienst. "Alle records voor een nieuwe titel van de streamingdienst HBO Max én de kijkcijfers uit de periode waarin HBO nog een lineair kanaal was in Nederland werden gebroken. De kijkuren van de eerste aflevering overtroffen alle verwachtingen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lancering House of the Dragon zorgt voor grootste aftrap ooit

De aflevering ging maandagochtend in 21 Europese landen om 3.00 uur in première op HBO Max. Al in de vroege ochtenduren zag HBO vervolgens een grote vraag naar de serie, waarna er in de avonduren een echte piek in het aantal kijkers ontstond. Begin mei berekende marktonderzoeker Telecompaper dat zo'n 500.000 Nederlanders sinds de start ervan in maart een abonnement op de streamer hadden afgesloten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit moet je weten voor je aan GoT-prequel House of the Dragon begint

In de Verenigde Staten trok de première van de langverwachte opvolger van Game of Thrones zondagavond 10 miljoen kijkers op HBO en HBO Max. Ook dat was het grootste publiek ooit voor een nieuwe originele serie in de geschiedenis van HBO, stelt de zender.

House of the Dragon telt tien afleveringen en speelt zich zo'n 200 jaar voor de gebeurtenissen uit Game of Thrones af.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!