Expeditie Robinson Beeld © RTL

Rick Brandsteder onthult geheim achter Expeditie Robinson-spellen

27 augustus 2022 11:38

Met 24 seizoenen en 368 afleveringen op de teller kun je wel een inschatting maken hoe ongelofelijk veel spellen er bedacht worden voor 'Expeditie Robinson'. Maar wie o wie zit er toch achter deze geniale en soms ietwat bizarre hindernissen?

"Er zijn in totaal zo’n zestig mensen aan het werk"

Rick Brandsteder doet een boekje open over één van de geheimen van Expeditie Robinson. Hij presenteert het programma komend seizoen voor het eerst. Iets wat na zijn deelname in 2014 een grote droom was: "Het is voor mij zo ongeveer het hoogst haalbare om te presenteren", vertelt hij in gesprek met VARAgids. 

Volgens Rick is de productie van Expeditie Robinson 'next level'. "Er zijn in totaal zo’n zestig mensen aan het werk. Er zijn timmermannen die elke dag met de constructies bezig zijn. Ze maken ze in een loods, vervoeren ze naar de eilanden en bouwen ze daar af."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rick Brandsteder nieuwe presentator Expeditie: 'Droom die uitkomt'

Er komt heel wat bij kijken als je de nieuwe presentator van het programma mag geloven. "De spellen worden bedacht in Nederland, maar de uitvoerder is een Belg. En er helpen ook veel locals mee bij het bouwen. We hebben dit seizoen in Maleisië opgenomen. De Deense versie wordt daar ook opgenomen. Ja, er is echt een Expeditie Robinson-fabriek daar. Een hele business."

Het hele interview met Rick over Expeditie Robinson is nu te lezen in de VARAgids. Het nieuwe seizoen gaat op maandag 29 augustus om 20.30 uur van start op RTL 4.

Dit zijn de 21 deelnemers van Expeditie Robinson 2022

05:29
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit zijn álle 21 deelnemers van nieuwe reeks Expeditie Robinson

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!