Ferdi Stofmeel in De Slimste Mens Beeld © ANP

Slimste Mens-kijkers snappen niks van 'domme tactiek' Ferdi Stofmeel

24 augustus 2022 22:20

Ferdi Stofmeel (39) gaat door het stof op Twitter, want in de slotronde van 'De Slimste Mens' zou hij een wel heel 'domme tactiek' hebben toegepast. Hij nam het op tegen zijn medespeler Jasper van Kuijk (46), die overigens vanwege een coronabesmetting in zijn gezin vanuit een andere studio meespeelde.

"Wat deed hij nou?"

Naast Jasper en Ferdi speelde ook presentator Erik van Muiswinkel mee in deze aflevering. Erik was goed op dreef, want met zijn score wist hij zichzelf te bekronen tot de slimste mens van de avond. Vandaar dat Ferdi het in de slotronde tegen Jasper moest opnemen. Hoewel de heren aan elkaar gewaagd waren, wist een vraag over balsamico-azijn hem de kop te kosten. Omdat hij maar niet op de juiste antwoorden wist te komen, bleef Ferdi dezelfde dingen herhalen. Kijkers begrijpen niet waarom hij niet gewoon 'pas' riep. 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Al deze BN'ers wonnen eerder al De Slimste Mens

'Wat deed hij nou?' vraagt iemand zich af op Twitter. 'Weg laten zakken en steeds dezelfde antwoorden geven en dat terwijl Jasper nog kan antwoorden. En dan 'pas' zeggen bij 4 seconden, jemig man, Ferdi?' Deze kijker denkt dat Ferdi last had van een 'blackoutje'. De acteur geeft toe dat hij een 'tactische' fout heeft gemaakt, maar deze persoon geeft het een andere benaming: 'Weer zo'n domme tactiek'. Uiteindelijk vinden de kijkers het vooral erg zonde dat de acteur eruit ligt. Een naamgenoot van Ferdi kan zich zelfs inleven in de acteur: 'Bij De Slimste Mens heeft mijn naamgenoot het 'tactisch verkeerd aangepakt'. Ik herken dat wel, Ferdi.'

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slimste Mens-kandidaten gaan stuk om blunderende presentator Philip Freriks

Jasper van Kuijk speelt donderdagavond de halve finale tegen Erik van Muiswinkel en onze eigen Rob Goossens. Aan RTL Boulevard verklapt Rob wie zijn favoriete deelnemer is uit het huidige seizoen. 

 

Rob verklapt wie zijn favoriete De Slimste Mens-deelnemer is

03:24

Je ziet het programma deze week elke werkdag om 20.40 uur op NPO 2. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!