Menno B&B Vol Liefde Beeld © Videoland/RTL
Romilde van Dongen
Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

'Je vindt eerder de liefde op Tinder, dan via B&B Vol Liefde'

26 augustus 2022 09:19

Romilde van Dongen (40) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Ze smult van date-programma's op televisie en ze steekt haar mening niet onder stoelen of banken. De komende weken neemt ze 'B&B Vol Liefde' onder de loep.

"Ik begin hoe langer, hoe minder van dit programma te begrijpen"

Bekvechten

Om maar meteen met de deur in de B&B te vallen: ik word nou niet bepaald vrolijk van de laatste week van B&B Vol Liefde. Waar eerst alleen bij Martijn de tranen rijkelijk vloeiden, wordt er nu in zowat elke B&B gehuild. Gedsie. Ik kijk dit programma toch om blij te worden? Om mensen de liefde te zien vinden? Ik kan dat wijntje van Natasja er wel bij gebruiken. En zelfs wel twee. Bij Astrid en Harmjan in Oostenrijk is het een groot tranendal, Menno staat met de tranen in z’n ogen in Frankrijk en bij Dave en Denise wordt er zelfs keihard gebekvecht en erna gehuild. Man, man, man. Dit is eerder een B&B vol ellende dan B&B vol liefde, zeg. Waarom doe je mee aan dit programma, denk je bijna. De kans is groter dat je op Tinder de liefde vindt, dan wanneer je meedoet aan B&B Vol Liefde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Denise uit B&B Vol Liefde weigert contact met Dave: 'Geprobeerd het uit te praten'

Muurtje omhoog

In Oostenrijk gaat Harmjan naar huis. Hij moet weer de vrachtwagen op. Het is huilen, huilen en nog eens huilen. Harmjan gaat alles missen. De stilte, de kindervoetjes die hem wakker maken. Zwijgend zit hij tegenover Astrid aan de ontbijttafel. Ik zie dat hij zoveel wil zeggen. Hij opent zijn mond, maar sluit deze weer. Aan zijn zus bekent hij: ‘Als ik nuchter naar mijn gevoel probeer te kijken, is mijn hart op dit moment bezet.’ Och, ik smelt! Hij hoopt dat Astrid hem gaat missen. Ik neem nog een slok wijn. Dat heb ik wel nodig bij Astrid haar kille gedrag. Haar muurtje is weer helemaal omhoog. Volgens Astrid heeft het verhaal een open einde. Maar tegen beste vriendin Steffie zegt ze dat haar hart voor 90% gevuld is met liefde voor haar kinderen. In een halve therapiesessie overtuigt Steffie Astrid ervan dat ze naast moeder ook vrouw is, met behoeften. Het maakt geloof ik weinig uit. Astrid is weer terug bij af. Alleen met haar kindjes, de drie musketiers. En een man erbij brengt hun gelukkige cirkel alleen maar in gevaar. Sorry hoor Astrid, maar waarom doe je dan mee aan dit programma? Ik snap er niks van.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Astrid legt kruidengate uit: 'Ik voelde me te kakken gezet'

Tranen in de ogen

In Frankrijk twijfelt Natasja nog even door. Na Jan is Menno de laatste man die een kans maakt op haar hart. Hij maakte er zelfs een T-shirt van (niet mijn ding, maar het is wel lief) en biedt zich op een presenteerblaadje aan Natasja aan. En Natasja twijfelt en twijfelt en twijfelt. Ze vindt het heerlijk om Menno om zich heen te hebben. Maar na twee weken is er nog steeds geen vlammetje of vonkje. En ja, dat wil je toch wel hebben. Ik voel zo met Menno mee. Het is zo kwetsbaar wat hij doet. Zelfs tijdens de kanodate ziet hij overal het positieve van in: ‘We zijn zo op elkaar ingespeeld, ik ga er vol voor. Dit is het, maar de keuze ligt bij haar.’ Net als Natas schenk ik nog maar een wijntje in, want ik voel op m’n klompen aan dat ze nee gaat zeggen. ‘Menno is superlief voor mij, heeft hart voor de B&B, Loetje vindt hij superlief, eigenlijk is hij perfect.’ Oh, hier gaat zo een hart gebroken worden! Menno voelt het ook, normaal is hij altijd zo positief, maar nu staat hij met tranen in z’n ogen: ‘Het geeft me echt een kutgevoel om er rekening mee te moeten houden dat het nee gaat worden.’ Och Menno, ach gossie. Ik heb zo’n medelijden met je!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natasja vindt Menno steeds leuker, maar voelt geen vlinders in B&B Vol Liefde

Huh?

In de B&B van Hans in Italië is de liefde ook ver te zoeken. Even dacht ik nog dat het pedicure Denise was die het hart van Hans zou veroveren, maar ik zie het toch niet gebeuren. Het enige lichtpuntje is het bezoek van een makelaar. Gaat Hans dan toch uit deze ellendige situatie met zijn ex Libera verlost worden? Hij was bijna vergeten dat zijn B&B in de verkoop stond en nu lijkt zijn toekomst weer rooskleurig. Wat als hij eindelijk van zijn B&B af is? De vrijheid lonkt, maar Denise zit op een heel ander spoor: ‘Ik wil wel een B&B beginnen. Een of twee kamers. Dit ligt me wel.’ Eh Denise, heb je iets gehoord van wat Hans net zei? Dit wordt helemaal niks. En dat terwijl Libera het helemaal ziet zitten tussen de twee: ‘Ik vind jou perfect voor Hans!’ Ik zie het totaal niet aankomen, maar tijdens de pasta besluit Denise de knuppel in het Italiaanse hoenderhok te gooien: ‘Ik ben hier nu een x aantal dagen en er is geen moment dat ik me niet op m’n gemak heb gevoeld. Ik denk dat ik maar ga.’ Huh? Zomaar ineens? Hans knuffelt haar. Niks geen gehuil of gesputter. Hans legt zich erbij neer. Nou ja, zeg! Ik begin hoe langer, hoe minder van dit programma te begrijpen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bella ciao: deze dame maakt nog kans bij Hans uit B&B Vol Liefde

Ik hou van jou

Dan richt ik al mijn liefdespijlen maar op Richard en Simone. Vrouw na vrouw kwam naar Portugal voor Richard, maar Simone, die het allereerste kwam, is een blijvertje. Ook al is ze niet zijn type (geen billen, geen donker haar), de ontluikende liefde tussen Richard en Simone is niet te ontkennen. Die twee zijn zo ontzettend leuk en lief om te zien! Maar je gelooft het niet, ook daar tranen en nog eens tranen. Niet om de relatie, maar om de moeder van Simone, die naar het ziekenhuis is afgevoerd. En dan zien we eindelijk dat kleine hartje van Richard. Wat een topgast is dat, zeg. Hij is zo lief voor Simone, geeft haar een knuffel en vindt dat ze naar Nederland moet gaan: ‘Wees verstandig. Ik blijf hier nog wel even. Je weet waar je zijn moet. Ik kom je ophalen, desnoods met de auto.’ Hoe lief is dit! In voor- en tegenspoed, we zien het hier letterlijk. Op het vliegveld worden we niet alleen getrakteerd op nog zo’n vreselijk smerige tongzoen (gadverdamme!!!) maar ook een liefdesverklaring waar we zeven weken lang op hebben gewacht. ‘Durf je het te zeggen? Ik hou van jou?' vraagt Richard. 'Oh, tuurlijk, schat, ik hou van jou,' zegt Simone. 'Ik ook van jou,’ antwoordt Richard. Jaaaa, eindelijk! Na 34 uur tv kijken hebben we dan eindelijk het eerste (en misschien wel enige) geslaagde liefdeskoppel van B&B Vol Liefde. Je moet er wat voor overhebben, zo’n happy end.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zware klap voor Simone uit B&B Vol Liefde

Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!