Steve Toussaint Beeld © ANP

Steve Toussaint vreest voor plek in eventuele nieuwe GoT-prequel

28 augustus 2022 06:00

Steve Toussaint (57) is enthousiast over een eventuele nieuwe 'Game of Thrones'-spin-off over zijn personage Corlys Velaryon. De Britse acteur vreest echter dat, als de serie groen licht krijgt, hij wordt gepasseerd omdat hij dan inmiddels te oud is. "Ik ben misschien goed, maar ik zal nooit meer iemand van veertien jaar kunnen spelen", zegt hij lachend in een gesprek met het 'ANP'.

"Het zou heel leuk zijn om die drive en nieuwsgierigheid te onderzoeken"

Vorig jaar maart werd voor het eerst gesproken over nog drie mogelijke spin-offs van Game of Thrones naast de al eerder aangekondigde House of the Dragon, dat maandag in première ging op HBO. Een van die series zou over het leven van Corlys Velaryon moeten gaan, het personage dat de acteur speelt in House of the Dragon.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

HBO Max crasht door première Game of Thrones-prequel

Voor Corlys Velaryon arriveerde in Westeros, de wereld van Game of Thrones, zeilde hij als 'The Sea Snake' de oceanen over. "Die prequel zou daar over moeten gaan", vindt de acteur als hem gevraagd wordt wat hij het liefst zou willen zien. "Het is interessant om te zien wat iemand bezielt om te gaan reizen. Het zit in de natuur van mensen, hoe we leven", denkt de 57-jarige.

"Corlys ging voor het eerst op reis op zijn 8e of 9e, daarna was hij 15 of 16 en vervolgens 20 of 21. Hij bouwde zijn eigen schip: The Sea Snake. Het zou heel leuk zijn om die drive en nieuwsgierigheid te onderzoeken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bedenker Game Of Thrones miste première House of the Dragon door corona

Naast een spin-off over The Sea Snake gaan ook geruchten over onder meer een prequel over prinses Nymeria, duizend jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. Nymeria was een voorouder van het House Martell, die het gebied Dorne veroverde. In juni werd duidelijk dat HBO ook bezig is met de vroege ontwikkeling van een sequel waarin het personage Jon Snow centraal staat.

'10 miljoen kijkers hebben geen kritiek op House of the Dragon'

03:44

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!