Stefano Keizers Beeld © ANP

Stefano Keizers prijst 'leerzaam' nieuw programma met 'mysterieus randje'

28 augustus 2022 07:00

Stefano Keizers (35) noemt het 'een verademing' dat hij als presentator en begeleider van opkomende cabaretiers mocht meedoen aan het nieuwe programma 'Ik Ga Stuk!' van BNNVARA, dat zondag voor het eerst op tv komt. De theatermaker zag zichzelf als een soort klankbord voor de kandidaten en prijst het programma om de leerzame functie die het in zijn ogen voor iedereen heeft.

"Ik lach niet zo snel, maar ik heb voor mijn doen bovengemiddeld veel gelachen"

"Ik ben tegelijkertijd presentator en ook iemand die het hele avontuur meemaakte", vertelt hij in gesprek met het ANP. "Via mij kan de kijker overal komen op plekken waar je als publiek normaal gesproken niet mag komen. Ik ving de kandidaten als een soort Martijn Krabbé op, ik praatte met de jury en kon er voor zorgen dat zij hun hart konden luchten. Het voelde niet zozeer als werk, maar meer alsof ik de uitverkorene was om mee te kijken naar de totstandkoming van anderen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stefano Keizers neemt afscheid van naam alter ego: 'Behoefte aan iets anders'

Die anderen - de kandidaten van Ik Ga Stuk! - gaan het volgens Stefano wel redden in de theaterwereld. "Ik denk dat er een aantal professionals tussenzit, mensen die we ons hele leven lang gaan blijven zien", verwacht hij. "We hebben een heel hoog niveau te pakken gekregen. Door corona zijn zij misschien ondergesneeuwd, maar ze verdienen het wel om er te staan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stefano Keizers weer gelukkig in de liefde met nieuwe vlam

De cabaretier vindt dat Ik Ga Stuk! niet alleen maar vermaak is. "Het gaat verder dan alleen theater, het is een leerzaam programma voor iedereen", denkt de theatermaker. Toch blijft lachen de basis, iets dat Keizers dan ook veel heeft gedaan. "Ik lach niet zo snel, maar ik heb voor mijn doen bovengemiddeld veel gelachen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stefano Keizers poedelnaakt tijdens roast van Hans Klok

Volgens Stefano onderscheidt het programma zich van andere talentenjachten door 'de onvoorspelbaarheid en de breedte' dat het in zich heeft. "Je ziet echt mensen die vallen en opstaan en in ontwikkeling zijn", meent hij. "Je ziet een verhaal ontstaan, er zit echt wel iets inhoudelijks in. We gaan best wel de diepte in en confronteren mensen met zichzelf met wat ze zelf bedacht en geschreven hebben. Het programma heeft veel herkenbare factoren, maar ook een mysterieus randje."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!