Chateau Meiland / 29-08-2022 Beeld © SBS6 / Talpa

Martien Meiland in tranen naar de huisarts in Chateau Meiland: 'Het is foute boel'

29 augustus 2022 21:13

Martien Meiland (61) is naar eigen zeggen nooit ziek, zwak of misselijk. Maar in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen 'Chateau Meiland' heeft de voormalig kasteelheer het flink te pakken. Daar raakt hij zó van in de stress dat hij niet eens meer zin heeft om een sjaaltje om te doen. Als dochter Maxime (26) haar vader in een badjas op de bank aantreft, beginnen de tranen tel open. "Het is foute boel", aldus Martien.

"Als hij wat voelt, dan denkt hij meteen dat hij doodgaat"

Martien kampt met een rugpijn die maar zeurt en aan blijft houden. "Rechtsonder, van die steken", legt hij uit. "Hij heeft al snel stress. Dan denkt-ie meteen dat hij dood gaat. Dat kan natuurlijk wel, maar die kans is erg klein", zegt ze. Toch besluit Martien naar de huisarts te gaan, want het voelt niet goed. "Erica zegt altijd: Martien heeft nooit wat. En dat is ook, ik heb nooit wat."

Tegelijkertijd vindt Erica haar levenspartner nogal kleinzerig en hypochonder. "Als hij wat voelt, dan denkt hij meteen dat hij doodgaat. Maar het is natuurlijk wel zo, hij is 60. Dus er kan wel iets mis zijn. Maar nu hij naar de huisarts gaat, daar twijfelde hij ook niet aan. Dan is het voor hem wel serieus." 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Martien en Erica leiden dochters en Chateau Meiland-kijkers rond door nieuwe huis

De huisarts zegt echter dat de voormalig kasteelheer zich geen zorgen hoeft te maken. En terwijl Martien de huisarts alweer vergeten is, zit het thuisfront gespannen te wachten op zijn terugkomst. "Ik moest op een bankje gaan liggen met wit papier", legt hij uit. Al met al bleek er niets aan de hand te zijn. "Hij zei, het is helemaal niet slecht. Het is waarschijnlijk gewoon een spier die in de verdrukking zit." Dan spelen de tranen weer op bij de opgeluchte Martien. "Ik ben blij dat ik geweest ben."

Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland draait allemaal om het huwelijk van Maxime en Leroy. In de video hieronder zie je beelden van hun sprookjesdag.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hoe lang blijft Chateau Meiland nog op de buis? Martien geeft duidelijkheid

Video: Het intieme sprookjeshuwelijk van Maxime Meiland en Leroy

06:44

Chateau Meiland zie je iedere maandag om 20.30 uur op SBS6. Aflevering gemist? Terugkijken kan hier.