Johnny de Mol Beeld © ANP

Johnny de Mol vanaf oktober weer te zien op televisie na aanklachten

30 augustus 2022 13:49

Johnny de Mol (43) keert in oktober terug op televisie. Dat bevestigt zijn manager aan RTL Boulevard. Eerder verdween hij tijdelijk van de buis nadat er meerdere aanklachten van mishandeling tegen hem werden gedaan. Hoewel daar nog geen uitsluitsel over is gegeven, is Johnny over anderhalve maand gewoon weer op de beeldbuis te zien.

Op 12 oktober zal Johnny terugkeren met het derde seizoen van het programma Restaurant Misverstand. In dat programma leren relatief jonge mensen met dementie om een restaurant te runnen, ondanks dat ze geen horeca-ervaring hebben. Dat levert vaak ontroerende beelden op. De presentatie van zijn talkshow HLF8, die deze week alweer van start is gegaan, is nog in handen van Hélène Hendriks en Leonie ter Braak.

“Johnny heeft besloten om geen liveshow te doen maar wel Restaurant Misverstand. Hij heeft Restaurant Misverstand gedraaid deze zomer en hij gaat pas liveshows doen, zodra er meer duidelijkheid is over zijn proces. Dat is een bewuste keuze geweest", laat Johnny's manager in een reactie aan ons weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM druk met strafrechtelijk onderzoek rondom Johnny de Mol

Johnny legde in april zijn televisiewerkzaamheden neer, nadat hij wederom werd beschuldigd van ongepast gedrag. Eerst beschuldigde zijn ex Shima Kaes hem van mishandeling en in april kwam daar dus een nieuwe beschuldiging bovenop, ditmaal van een vrouw die beweert dat Johnny haar heeft gedrogeerd en vervolgens seksueel heeft misbruikt. De zaken moeten nog voorkomen. In eerste instantie wilde Talpa afwachten tot er meer duidelijkheid is rondom de zaak. Of er in oktober al uitsluitsel is, is niet bekend. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Johnny de Mol gaat gewoon weer HLF8 presenteren'

De presentator heeft de beschuldigingen van Shima altijd ontkend. De beschuldigingen die in april tegen hem gedaan werden, noemde hij eveneens 'vals'. Johnny heeft de rechtbank van Amsterdam gevraagd grondig onderzoek te doen naar de beschuldigingen aan zijn adres. Zijn advocaat Peter Plasman liet in april al weten dat Johnny de uitkomst van de strafzaak met vertrouwen tegemoet ziet.

John zet vraagtekens bij nieuwe getuigenis tegen Johnny de Mol

01:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!