De Slimste Mens Beeld © Stijn Ghijsen

NPO 2-kijkcijferhit De Slimste Mens gaat verhuizen

30 augustus 2022 15:15

NPO 1 is bezig met twee grote nieuwe amusementsprogramma's. Het gaat om shows die 'de potentie hebben om alle Nederlanders aan te spreken en daarmee ook de lastiger te bereiken groepen', kondigde de NPO dinsdag aan tijdens de presentatie van het komende televisieseizoen. Ook voor fans van 'De Slimste Mens' verandert het een en ander.

"Dat programma is z'n jasje ontgroeid op NPO 2"

De televisiezender gaat 'flink vernieuwen' en er komen veel nieuwe titels. Zo starten er dramaseries als Rampvlucht en De stamhouder, maar verhuizen er ook titels als De Slimste Mens en Keuringsdienst van Waarde naar NPO 1.

Volgens Manager Lineair Remco van Westerloo is dat de juiste plek voor de populaire kennisquiz De Slimste Mens. "De Slimste Mens is dusdanig groot dat we dat ook echt op NPO 1 willen gaan zetten. Dat programma is z'n jasje ontgroeid op NPO 2", zei hij na afloop van de najaarspresentatie tegen het ANP.

Rob Goossens reageert op nederlaag in De Slimste Mens

00:47
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem en Philip Freriks gaan door met De Slimste Mens

NPO 2 wordt 'nog meer de zender voor verdieping, verbeelding en cultuur en mag meegroeien met de wat oudere doelgroep'. Een aantal grote programma's komt van NPO 1 naar NPO 2. Dat geldt voor titels als Radar, Kassa en Opsporing Verzocht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Helft minder tips na uitzendingen Opsporing Verzocht

Bij NPO 3 komt de focus nog meer te liggen op jongeren tot 35 jaar. Zo komt op de zender bijvoorbeeld de nieuwe serie Poldermocro’s, over de identiteitscrisis waar veel jonge Marokkanen mee worstelen. 

Akwasi is te zien in een documentaire over de Bijlmerramp. De rapper en presentator woonde zelf in de Bijlmer toen er op 4 oktober 1992 een vliegtuig neerstortte. Samen met andere kinderen uit de omgeving maakte hij op school tekeningen om het trauma te verwerken. De tekeningen werden gebundeld in een boek. Akwasi praat in de documentaire met lotgenoten over hun gedeelde trauma. De 2Doc Een gat in mijn hart van Omroep Zwart wordt op 4 oktober uitgezonden op NPO 2.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Akwasi geniet van leven als omroepbaas: 'Ben bezig met passie'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!